Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Gezocht: stagiair(e) online en social Ouders van Nu

Het grootste parentingplatform van Nederland zoekt per september 2022, een redactie stagiaire voor online en social. Studeer je journalistiek, communicatie of een andere relevante hbo- of wo-studie en zoek je een afwisselende, creatieve meewerkstage waarbij je kunt interviewen, schrijven en aan de slag kunt met content voor social media? Reageer dan hieronder. En nee, je hoeft geen kind te hebben, maar een beetje affiniteit ermee is natuurlijk wel leuk.

Advertentie

Wat kun je verwachten?

Wil jij graag stage lopen bij een cross mediale redactie (blad en een website met een groot bereik) die zich richt op (aanstaande) ouders? Dan is deze functie echt wat voor jou. Deze stage is creatief en afwisselend, waardoor geen dag hetzelfde is. Je krijgt de vrijheid om je eigen taken in te plannen en er is ruimte om met eigen ideeën te komen en die uit te voeren.

Samen met de social media manager zorg je voor de allerbeste content voor de social media kanalen (Insta, Facebook, Pinterest en Twitter) van Ouders van Nu. En voor de website van Ouders van Nu mag je werkzaamheden doen op het gebied van tekst en beeld. Naast de redactionele taken heeft de stage ook een commercieel aspect. Voor de commerciële artikelen (denk aan reviews, lijstjes en fijne producten die wij als redactie en ervaringsdeskundigen tippen) check je regelmatig of de producten en links nog up-to-date zijn en vul je deze waar nodig aan met nieuwe deals. Je gaat wekelijks op zoek naar de beste deals voor (aanstaande) ouders en past deze in content toe waar logisch is. Ook ben je bezig met shopping content.

Jij bent:

 • Creatief en een aanpakker
 • Leergierig en nieuwsgierig
 • Zelfstandig, enthousiast en bent niet bang om initiatief te nemen
 • Handig met Photoshop en Indesign, of staat open om dit te leren
 • Bent bekend met CMS/Wordpress, of staat open om dit te leren
 • Iemand die vlot kan schrijven en het leuk vindt om content te maken voor (toekomstige) ouders

Jij gaat o.a. het volgende doen:

 • Content creëren voor social media kanalen als Pinterest en Instagram
 • Ondersteunen van de online content coördinator bij verbeteringen aan de website
 • Shopping content maken en up-to-date houden (404’s checken)
 • Deals van aangesloten webshops in de gaten houden voor mooie aanbiedingen
 • Beeld selecties maken voor zowel de website als social media

Dit bieden we jou:

 • Een uitdagende fulltime stage met veel diversiteit, waarin je alle ruimte krijgt om je theoretisch opgedane kennis uit de schoolbanken in de praktijk te brengen (en uiteraard veel bij te leren). Je bent niet alleen uitvoerend bezig, het aandragen van eigen ideeën en inzichten wordt gestimuleerd.
 • Een gezellig team
 • Een fijne werkplek in Amsterdam
 • Goede begeleiding van een ervaren content specialist
 • Een leenlaptop
 • € 350 stagevergoeding als je een hbo-opleiding volgt
 • Mogelijkheid om deels vanuit huis te werken

Over Ouders van Nu

Ouders van Nu is het meest deskundige multimediale platform (print & online) voor alle (aanstaande) ouders met vragen over gezin, opvoeding en ontwikkeling van kinderen, van buik tot brugklas. Boordevol praktische informatie en advies, herkenbare en persoonlijke verhalen, een (inter)actieve community en een advies / aankoop portal voor verantwoorde baby & kinderproducten.

Over DPG Media

DPG Media heeft met haar sterke merken een stevige marktpositie in de mediabranche. Elke dag werken we met ontzettend veel plezier aan ons portfolio dat bestaat uit uiteenlopende A-merken, waaronder AutoWeek, Donald Duck, Volkskrant, AD Libelle, Margriet, NU.nl, Tweakers, vtwonen en Veronica Magazine. Je wordt dus onderdeel van een groter geheel: met al onze merken bereiken we elke maand ruim 90 procent van alle Nederlanders. Hoe tof is dat?

Advertentie

Stagelopen bij DPG Media betekent niet alleen dat je de door jou geleerde theorie in de praktijk brengt door een bijdrage te leveren aan ons ambitieuze team, ook ga je bij ons écht wat leren. Volg interessante workshops via de Academy, maar sla ook vooral de activiteiten van de stagecommunity (voor en door stagiairs) niet over. Een aanvulling ben je zeker, want jouw creatieve en frisse blik worden erg gewaardeerd. Na je stage kan je zeggen dat je ook nog écht eens toffe dingen hebt bereikt. Zet dat maar op je cv!

Meer weten over het stagelopen bij DPG Media? Lees hier wat stagiaires zeggen over het stagelopen bij DPG Media.

Geïnteresseerd?

Doe jij een hbo-opleiding journalistiek, media of communicatie? En ben je minimaal 4 maanden (fulltime) beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou. Stuur dan een e-mail met je motivatie en cv naar Barbara van Hooijdonk: barbara.van.hooijdonk@dpgmedia.nl