Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
gezond eten

'Gezond eten door kind blijft verantwoordelijkheid van ouders'

Het kan best lastig zijn om je kind gezonde eetgewoontes aan te leren, zeker met alle verleidingen buitenhuis. Toch vindt 82% van de ouders het hun eigen verantwoordelijkheid om kinderen te leren hoe ze verstandig moeten eten.

Advertentie

Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het Voedingscentrum onder ruim duizend ouders van kinderen in de leeftijd acht tot zestien jaar.

Supermarkt anders inrichten

Hoewel de meeste ouders zich dus bewust zijn van hun taak wat betreft het eetgedrag van hun kind, vindt 62% van de ondervraagde ouders dat sport- en schoolkantines zo moeten worden ingericht dat kinderen eerder geneigd zijn gezond voedsel te kiezen. Iets meer dan de helft van de ouders (53%) vindt dat ook supermarkten daarvoor anders moeten worden ingericht. Bijna de helft van de ouders (48%) wil zo’n situatie zelfs op straat. Ook vinden ze bijna allemaal dat gezond eten goedkoper moet worden.

Ook op scholen aandacht voor gezond eten

‘Wij vinden het heel positief dat zoveel ouders het als hun eigen taak zien,’ zegt Roy van der Ploeg van het Voedingscentrum. ‘Maar daarnaast is het belangrijk dat kinderen ook op school voedselvaardigheden als koken of praktische kennis over gezond eten krijgen aangeleerd.’

Inspiratie

Vind je het lastig om iets lekkers en gezonds als lunch klaar te maken voor je kind? Misschien zijn deze recepten iets voor jou.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Nu.nl – Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – kindertablet

Kindertablet

Met ouderlijk toezicht
Bekijk hier