Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Goed nieuws: Bente die oproep deed voor eiceldonor via Facebook is zwanger

Ken je Bente en Rob Meijs nog? In een emotionele videoboodschap op Facebook deed het stel in februari een oproep voor een eiceldonor. Goed nieuws, het is gelukt: ze verwachten een baby!

Op Facebook hebben Bente en Rob een filmpje geplaatst waarin ze hun vrienden en bekenden het grote nieuws hebben verteld. Over zes maanden verwachten ze hun wonder.

Advertentie

Hoe zat het ook alweer?

Het is altijd de droom geweest van Bente en Rob om samen kinderen te krijgen. Maar omdat Bente vervroegd in de overgang is gekomen, was dan niet vanzelfsprekend. Daarom deed het stel in februari van dit jaar een emotionele video-oproep op Facebook om een geschikte eiceldonor te vinden.

Kruisdonatie

In de video vertelde het stel dat ze al vier jaar op wachtlijsten staan voor een vruchtbaarheidsbehandeling middels een eiceldonatie, maar dat er niet schot in zat. Het vinden van een geschikte eiceldonor is namelijk niet makkelijk. Er heerst een enorm taboe op en er zijn grote wachtlijsten in Nederland. In Gent hoopten Bente en Rob uiteindelijk hun droom in vervulling te laten gaan door middel van kruisdonatie. Maar daarvoor moesten ze wel een geschikte donor aandragen.

Dagboek

Het filmpje werd destijds meer dan duizend keer gedeeld en 90 duizend keer bekeken. Zeker honderd vrouwen meldden zich als eiceldonor bij Bente en Rob; tien bleken geschikt. Na het delen van de video besloten Bente en Rob om hun verhaal maandelijks op de website mamaisthuis te delen om iedereen op de hoogte houden van het spannende en intensieve traject. Maar ook vooral om meer openheid te geven over eiceldonatie.

In een van de blogposts is te lezen dat Bente en Rob geen succes hadden in Gent en dat hun droom uiteindelijk uitgekomen is in het Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp waar ze op de wachtlijst stonden.

MEER LEZEN:

Auteur: Richt Kooistra – Bron: mamaisthuis – Beeld: mamaisthuis