Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Grappige tweets die het ouderschap perfect verwoorden

'Op dit moment help ik mijn zoon zoeken naar zijn chocoladereep, die ik gisteravond heb opgegeten.'

Advertentie

Ze zijn herkenbaar of een verbaasde frons waard, maar allemaal even hilarisch. Scroll voor een volle minuut hardop lachen door dit lijstje tweets van ouders.

 1. Toen ik nog geen kinderen had, wist ik niet eens dat het mogelijk was het hele huis overhoop te halen met één mueslireep.
  1
 2. Mijn driejarige heeft ‘per ongeluk’ de toiletrol uitgerold, maar geen zorgen, hij heeft het alweer eh… opgelost.
  2
 3. Blijkbaar stop ik een appel in de lunchtrommel van mijn kind zodat-ie ook eens de deur uit komt.
  3
 4. ‘Papa, kan ik je een geheim vertellen?’ ‘Tuurlijk lieverd.’ *Pakt mijn gezicht en fluistert* ‘Ik heb net gepoept zonder m’n handen te wassen.’
  4
 5. Help op dit moment mijn zoon zoeken naar zijn chocoladereep, die ik gisteravond heb opgegeten.
  5
 6. Driejarige: ‘Ga maar bij iemand anders een knuffel halen, want ik ben HEEL druk en je hebt er al genoeg gehad.’ Ik heb er toch geen kind uitgepoept om zo te worden afgewezen?
  6
 7. Ik reken vast op een paar zorgvuldig geformuleerde vragen op de volgende ouderavond.
  7
 8. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voor je ouder wordt: ben ik er klaar voor om de komende vier jaar dezelfde cartoon op repeat te kijken?
  8
 9. Maak nooit, en dan bedoel ik ook echt NOOIT, oogcontact met een kind dat op het punt staat om in slaap te vallen. Ze ruiken je enthousiasme en cancelen per direct de reis naar dromenland.
  9
 10. Mijn kind heeft zojuist haar sok door het toilet gespoeld, want ‘daar gaat viezigheid in’. Klinkt logisch, maar het is een twijfelachtige uitvoering.
  10
 11. Ik: ‘De Kerstman is best oud, wist je dat?’ Kind: ‘Hoe oud is hij dan? 26? 27?’ 
  11
 12. Dochter: ‘Papa, hoeveel van deze gehaktbal is gehakt?’ Vader: ‘Ik denk iets van 90%.’ D: ‘Oké, dus 10% is bal?’ Ik: *verslik me*
  12
 13. Voor iedereen die staat te popelen voor het ouderschap: mijn tweejarige had vandaag een driftbui omdat ze niet van haar schaduw afkwam.
  13

Auteur: Marjolein Schel – Bron: Buzzfeed – Beeld: Shutterstock