Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Hartverwarmend: de mooiste kerstreclames van dit jaar om in de stemming te komen

Normaal sta je niet te springen om commercials, maar met de kerst is dat anders. Alle toeters en bellen worden uit de kast gehaald voor een prachtige kerstreclame, dit jaar met een extra laag aan lockdown-sentiment.

Dit zijn de mooiste kerstreclames van dit jaar, waarbij de tranen je spontaan in de ogen springen.

Advertentie

Lidl

Neem Thomas Acda als Teun de hulp-kerstman en de wens die wij deze kerst allemaal hebben: dat we het samen met opa en oma kunnen vieren en ze kunnen knuffelen. Met een magische stof die Teun over zijn moeder blaast is dat voor hen mogelijk. Moeder en zoon storten zich in een innige omhelzing, er vloeien tranen, en ja… bij ons dus ook.

Lees ook: Wij tippen de leukste kerstfilms ooit. Bingewatchen maar!

Plus

De Plus-reclame geeft weer waar kerst allemaal om draait: eten en samenkomen, al is dat dit jaar anders dan normaal. We zien een buschauffeur die zijn passagiers goed kent. Op Kerstavond, na zijn dienst, vindt hij de portemonnee van de oudere man. Die levert de buschauffeur na z’n werk bij de oudere man thuis af, die net van een kippetje uit de oven smikkelt. De oudere man nodigt de buschauffeur uit om aan te schuiven en nee zeggen is geen optie. Dat is de kerstgedachte: aan elkaar denken. Misschien wel vooral in deze tijd.

Coca-Cola

Dé kerstreclame waar elk jaar weer reikhalzend naar uit wordt gekeken is die van Coca-Cola. Ook nu stelt-ie niet teleur. De reclame, gemaakt door de regisseur van Star Wars,brengt de kerstman voor de verandering weinig in beeld. Het begint vol actie, maar op het einde krijgen ze ons tóch weer zover om de tissuedoos erbij te pakken. En ja, uiteraard maakt de welbekende vrachtwagen ook nog een opwachting in de reclamespot.

Kruidvat

‘Its beginning to look a lot like Christmas’. Geen nummer dat je meer in de kerstsferen brengt. In de reclame van Kruidvat volgen we een meisje dat een buurman heeft die wel héél veel op de kerstman lijkt. Ze ziet hem pakketjes afleveren. Maar als ze op tv hoort dat oudere mensen beter thuis kunnen blijven in deze tijd, besluit ze hem een hart onder de riem te steken. Snik!

Disney

Laat magie maar aan Disney over. Familie staat centraal in deze kerstreclame, die al te zien is bij onze Zuiderburen en hopelijk ook snel bij ons. De reclame vertelt het verhaal van een meisje en haar oma die samen de traditie hebben om kerstversiering te maken. Naarmate het meisje ouder wordt, verliest ze de interesse om de kerstdagen met haar oma te vieren. Maar dan ziet ze de versleten Mickey Mouse-knuffel en familiefoto’s, en ziet ze ineens wat écht belangrijk is: familie.

Etos

Voor corona zaten we met de hele familie aan de kerstdis. Dit jaar kan dat helaas niet en dat heeft vooral weerslag op de ouderen. Maar dat betekent niet dat je er niet voor elkaar kunt zijn. In de kerstreclame van Etos zien we hoe een meisje en haar moeder een oma tóch een bijzondere kerst bezorgen. Categorie tranentrekker!

Zalando

Knuffelen met je geliefden: ooit was het de normaalste zaak van de wereld, nu is het een luxegoed. De kerstreclame van Zalando zit vol met beelden van vóór corona waar we allemaal zo naar snakken. De reclame heeft dan ook een mooie boodschap om de moed erin te houden: we will hug again.

Tip: Waarom kerst vieren met kinderen nóg leuker is

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron betekenis namen: Babybytes.nl – Beeld: Shutterstock