Juf doneert nier
door

Hartverwarmend: juf doneert nier aan leerling (8)

De 8-jarige Natasha Fuller uit Oklahoma (USA) is geboren met een ziekte die voor urineweginfecties kan zorgen. Hiervoor moet ze 3 keer per week naar het ziekenhuis voor nierdialyses. Een nieuwe nier zou dit probleem oplossen. Maar het meisje staat al een paar jaar zonder resultaat op de donorwachtlijst. Totdat ze hulp kreeg uit onverwachte hoek.

Tikkende tijdbom

Sinds 2 jaar woont Natasha, zonder haar vader en moeder en tweelingzusje, bij haar opa en oma omdat zij dichterbij het ziekenhuis wonen waar ze gespecialiseerde hulp kan krijgen. Haar oma kan op deze manier altijd met haar mee naar de ziekenhuisafspraken. Omdat het meisje op dit moment last heeft van nierfalen heeft begint de tijd nog meer te dringen. Die donornier moet er snel komen.

Advertentie

Positieve match

Natasha’s basisschooljuf Jodi Smith kon het niet langer aanzien en ging over tot een bijzondere daad. Ze besloot om zich te laten testen om te zien of ze een match kan zijn voor haar leerling. En die uitslag bleek positief. Wat op zichzelf al heel bijzonder is.

Met smoes naar school

Direct daarna meldt ze bij de schooldirectie dat ze de komende acht weken niet kan komen werken. Om vervolgens Natasha’s oma met een smoes naar school te lokken – haar kleindochter zou zich hebben misdragen –om haar te verrassen met het nieuws. In een grote doos zit een briefje met daarop de tekst ‘het is een match’. Waarop de oma van Natasha in tranen uitbarst.

Bron: Metro – Beeld: Facebook