Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hatchimal (Furby 2.0) bezorgt ouders slapeloze nachten

Geen verlanglijstje waar ie niet op staat: een Hatchimal. Het nieuwe speelgoed lijkt op Tamagotchi, de Furby 2.0, en is razend populair onder kinderen tussen de 5 en 10 jaar.

Advertentie

Een Hatchimal is een knuffel in een ei, dat je moet strelen zodat het tot leven komt. Vervolgens moet je het veel aandacht geven, want hoe meer aandacht, des te meer spelletjes je kan spelen. Zo ontwikkelt het zich van baby naar peuter en kind en kan het dansen, tikkertje spelen en zinnen nazeggen.

En zo’n Hatchimal bezorgt ouders een hoop stress. Niet vanwege de gekke geluiden die het maakt, of z’n ogen die licht blijven geven in het donker. Juist het feit dat ie overal is uitverkocht, zorgt voor slapeloze nachten.

Speelgoedhype

In Amerika en Engeland zien ouders het allang niet meer rooskleurig in. Daar zijn de voorraden van online winkels (net als Bol.com) opgekocht, waardoor het speelgoed op tweedehands websites tegen woekerprijzen wordt aangeboden. De aankoopprijs van een Hatchimal bedraagt zo’n 59 euro, maar op websites als eBay en Amazon leg je met gemak tien keer zoveel neer voor het beestje.

Cadeautips

Is het woord ‘Hatchimal’ bij jou thuis nog niet gevallen? Gelukkig maar. Ouders van Nu helpt Sint een handje met genoeg andere leuke cadeautips voor elke leeftijd.

Advertentie

BEKIJK OOK: Meisje valt in slaap op speelgoedtrein

MEER LEZEN?

Auteur: Marjolein Schel – Bron: HLN – Beeld: Bol.com

Advertentie