Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Help mee in de strijd tegen kinderkanker

Kanker is doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen in Nederland. Eén op de vier kinderen redt het niet. Stichting Kinderen Kankervrij (Kika) benadrukt al jaren de noodzaak voor meer onderzoek. Op dit moment loopt de allergrootste inzamelingsactie ooit.

Advertentie

Stichting Kika werft fondsen voor onderzoek naar kinderkanker. Doel is de genezingskans in 2025 naar 95% te vergroten, en de nare bijwerkingen van de medicijnen te minimaliseren. De Vriendenloterij helpt Kika hierbij. Door mee te doen aan de Kika Prijzenmarathon steun je het onderzoek naar kinderkanker. Van elk verkocht lot gaat de helft naar het goede doel.

Alles onder één dak

De opbrengst van de prijzenmarathon wordt geïnvesteerd in het onderzoekscentrum van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Daar komen zorg én onderzoek onder één dak. En niet, zoals nu het geval is, verspreid over verschillende centra in Nederland.

Grootste kinderkankercentrum

Het idee is dat als top-oncologen zij aan zij onderzoek kunnen doen naar kinderkanker, de kwaliteit van zorg en onderzoek zal verbeteren. Door de samensmelting wordt het Prinses Máxima Centrum het grootste kinderkankercentrum van Europa.

Kika steunen

Als mensen een lot kopen via de Vriendenloterij steunen ze Kika. Er zijn 250.000 prijzen te winnen, die oplopen tot wel € 2 miljoen. De uitslag wordt op 2 november bekend gemaakt tijdens het RTL-programma Life 4 You.

Advertentie