Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Dé herfstvakantie-uitjes deel 2

De eerste schoolperiode zit er weer op: even bijkomen. Tijd voor gezelligheid met het gezin! Daarom hier deel 2 van de leukste herfstvakantie-uitjes.

Advertentie

1. Woezel & Pip theatertour

In de voorstelling ‘Overal vriendjes!’ maken Woezel, Pip en al hun vriendjes een reis door alle seizoenen en beleven ze allerlei vrolijke, maar ook spannende avonturen in de Tovertuin. Al zingend, spelend en lerend vinden Woezel & Pip meer vriendjes en die schrijven allemaal in hun grote Vriendenboek. Hele leuke familiemusical!

Wanneer: 13 oktober 2014 t/m 17 mei 2014

Waar: check de link voor een locatie bij jou in de buurt

Prijs: verschilt per theater

Leeftijden: v.a. 2 jaar

Meer info hier

2. LEGO WORLD

Deze herfstvakantie vindt hét grootste LEGO spektakel ter wereld weer plaats in de Jaarbeurs. YouTech neemt kinderen mee in de wereld van techniek en toont LEGO fans hun meest indrukwekkende creaties. Daarnaast zijn er attracties, van springkussens tot draaimolens en klim- en klauterbanen zodat de kinderen zich geen seconde hoeven te vervelen.

Wanneer: 16 t/m 22 oktober

Waar: Jaarbeurs in Utrecht

Prijs: € 18,50

Leeftijd: alle leeftijden

Meer info hier

Advertentie

3. Kunstfestival De betovering

Ben jij graag creatief bezig? En houden je kids wel van een middagje knutselen? Neem ze dan mee naar hét internationale kunstfestival voor de jeugd. Bekijk de leukste voorstellingen, doe mee met allerlei knutselactiviteiten of schrijf je eigen toneelstuk. De voorstellingen en workshops zijn verspreidt over ruim 48 theaters, bibliotheken en musea.

Wanneer: 17 oktober t/m 26 oktober

Waar: check de link voor een locatie bij jou in de buurt

Prijs: verschilt per locatie/voorstelling

Leeftijd: v.a. 2 t/m 12 jaar

Meer info hier

4. Familiebeurs ‘Gezin’

Verwacht je een baby, heb je kinderen, of wil je een dagje uit met z´n allen in Friesland? Dan is de beurs Gezin wellicht wat voor jou. Drie dagen lang vind je hier alles wat je maar kunt bedenken rondom het Gezin. Van zwangerschap, verzorging, kleding en interieur. Daarnaast staat de beurs bol van activiteiten voor alle leeftijden.

Wanneer: 17 t/m 19 oktober

Waar: in WTC EXPO Leeuwarden

Prijs: kinderen t/m 12 jaar gratis entree. Volwassenen: entreeprijs aan de kassa € 8,50 en online € 5,00

Advertentie

Leeftijd: alle leeftijden

Meer info hier

5. Cinekid  filmfestival

Herfstweer is bij uitstek geschikt voor een dagje films kijken. Goed nieuws: In de herfstvakantie worden de deuren weer geopend voor hét internationale film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd: Cinekid. Kinderen kunnen hier 9 dagen lang naar de mooiste, spannendste en nieuwste kinderfilms kijken.

Wanneer: 18 t/m 26 oktober

Waar: de Westergasfabriek in Amsterdam en op 35 locaties door heel Nederland

Prijs: Film kinderen t/m 12 jaar: online € 6,50 en bij de  kassa € 7,-. Film volwassenen: online € 8,50  en bij de kassa € 9,-

Leeftijd: v.a. 4 t/m 14 jaar

Meer info hier

6. Het sprookjesfestival

Zin in een middagje vol betovering? Dan ben je bij Het Sprookjesfestival op de goede plek. Bezoek één van de tientallen dans en theatervoorstellingen vol spannende verhalen.

Wanneer: 18 t/m 26 oktober

Waar: Arnhem, Nijmegen, Lingewaard en Overbetuwe

Prijs: verschilt per voorstelling/film (sommige zijn gratis)

Leeftijd: Verschilt per voorstelling/film

Meer info hier

7. Kinderconcert Cellostorm

Bij de voorstelling Cellostorm kun je samen met je kids genieten van een middagje klassieke muziek.  De beeldende voorstelling gaat over Duif die eenzaam is en op zoek is naar vrienden. Cellostorm gaat over eenzaamheid en vriendschap, zonder al te veel woorden maar met veel humor. Met muziek uit de hele wereld van o.a. Schubert, Adams, Glass, Piazzolla en nog veel meer.

Wanneer: 18 oktober

Waar: de Noorderkerk in Amsterdam

Prijs: v.a. € 13,- p.p.

Leeftijd: v.a. 5 jaar

Meer info hier

8. Doe week: ‘Later word ik..’

Juf, brandweerman, dokter… Wat wil jij later worden? Vroeger kon je niet zomaar je beroep kiezen. En als er al te kiezen viel, dan waren het wel erg vreemde of gevaarlijke beroepen. Wat dacht je van schout, koekenbakker of chirurgijn? Maak kennis met deze en nog veel meer onbekende beroepen waarmee Eindhoven groot is geworden..

Wanneer: 18 t/m 26 oktober

Waar: Eindhoven museum in Eindhoven

Prijs: v.a. € 8,50 p.p.

Leeftijd: alle leeftijden

Meer info hier

9. Kijkje in de oude steengroeve in Winterswijk

De steengroeve won in 2013 nog de titel ‘Prachtplek van Nederland’. Het is een bijzonder, maar kwetsbaar natuurgebied en daarom doorgaans niet toegankelijk voor publiek. Op 19 oktober is er echter voor één keer de kans om een kijkje te nemen in het fraaie leefgebied van de zeldzame oehoe (uil). Loop bijvoorbeeld over de bodem van de 32 meter diepe steengroeve, op de plek waar 240 miljoen jaar geleden nog dinosauriërs liepen.

Wanneer: 19 oktober

Waar: Winterswijk

Prijs: €2,- p.p. en kinderen tot 4 jaar gratis

Leeftijd: alle leeftijden

Meer info hier

Lees hier deel 1 van de herfstvakantie-uitjes

 

 

Bron foto: iStock