Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Het verschil tussen het eerste en tweede kind in geestige plaatjes

Ben je moeder van twee (of misschien wel drie of vier) kinderen en herinner je je van de eerste veel meer dan van de andere(n)? Het overkomt de besten. Zo maak je van een tweede kind vaak ook veel minder foto's en word je per kind gemakzuchtiger. Heus niet erg: voor de liefde maakt het niks uit!

Advertentie

Fotoshoot

Van je eerste baby maak je elke maand een Instagram-waardig gestylde milestone foto. Beyoncé is er niks bij (klik). Bij de tweede is het al een wonder als het je af en toe te binnen schiet om een snelle snapshot te maken.

Babykamer

Bij de eerste ben je maanden tevoren al vreselijk kieskeurig bezig de babykamer in te richten. Kiezen uit verfstalen, uitgebreid alle reviews van babyspullen lezen, om vervolgens het stylingplan op A3-formaat te presenteren aan je wederhelft. Bij de tweede neem je het niet zo nauw. Geen roze kleerhangertjes? Ah, jammer dan.

 

Advertentie
Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door F E M K E (@femkebuningh)

Hoera!

Hoe groot of klein ook, elke scheet van je eerstgeborene is een hoera-moment. Van het eerste kuchje tot wat slap gebrabbel: het hele jaar feest. Bij de tweede wordt alles een stuk minder uitbundig gevierd. Sterker nog, twee keer knipperen en hij is alweer één. Bi-zar!

Advertentie

Ba-bye dutjes

Iedereen weet: als de baby slaapt, slaap jij ook. Hét moment om je rust te pakken. Dat gaat bij het tweede kind helaas niet op. Terwijl de baby slaapt, doe jij aan damage control (het voorkomen van potloodstrepen op de muur of het leegtrekken van lades in de keuken), want de eerste is inmiddels een actieve dreumes of peuter.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Down To Birth (@downtobirthshow)

Speelgoed

Wie voor het eerst moeder wordt, wil het beste van het beste voor haar wondertje. Dus spendeer je zonder blikken of blozen honderden euro’s aan educatief speelgoed. Bij de tweede is elke vorm van bezigheidstherapie goed genoeg en graai je snel een bal of wat luiers uit de la. Zolang-ie zich maar even vermaakt.

Crea-bea

Bij de eerste neem je knutselen heel serieus en struin je allerlei leuke blogs af voor de mooiste kleurplaten en dingen om samen te maken. Bij de tweede werkt de iPad ook prima voor creatieve uitspattingen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Willow (@willows_kai)

Kleertjes

Ook herkenbaar? Bij de eerste zie je elke dag weer nieuwe kansen voor een fantastisch outfit. Bij de tweede ben je al blij als er überhaupt nog schone kleertjes in de kast liggen (zonder spuug, poep of eten).

Een bericht gedeeld door Shannon (@sms0918) op

Voedsel

Heb je bij de eerste een gigantische voorraad biologische babyvoeding in huis gehaald en je laten inspireren door alle zelfmaakhapjes op Pinterest? En loopt je tweede kind vaker rond met een chocolademond dan met groene smurrie op zijn wangen? Ach, maak je niet druk. Je hebt al genoeg aan je hoofd.

Tandenfee

Bij de eerste pakt de tandenfee groots uit, bij de tweede eh… iets minder.

Kunstwerken

Alle – maar dan ook echt álle – tekeningen en knutselwerken van de eerste belanden pontificaal op de koelkast en als die vol raakt wordt de ‘expositie’ doorgetrokken naar de hal. Bij de tweede is het niet meer te overzien en belanden de werkjes op een stapel. In de garage. Naast de oude kranten.

Bron: Popsugar

Redactioneel – Offer – Heerlijke dutjes

Heerlijke dutjes

Met Puckababy
Bekijk alle slaapzakken