Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hersendode vrouw bevalt van zoon

In Amerika is een hersendode vrouw bevallen van een zoontje. Een team van zo’n 100 artsen en verpleegkundigen hield de 22-jarige Karla Perez 54 dagen nadat zij hersendood was verklaard in leven, zodat haar baby toch geboren kon worden.

Advertentie

Karla kreeg tijdens haar zwangerschap een hersenbloeding en moest hersendood worden verklaard. De baby was toen 22 weken oud; te jong om zelfstandig te kunnen leven.

In leven houden

Karla’s familie verzocht de artsen in het Methodist Health Systemziekenhuis in Nebraska haar zo lang mogelijk in leven te houden. Ze hoopten dat de baby bij zijn geboorte ver genoeg ontwikkeld was om te kunnen overleven.

Toen de vrouw 30 weken zwanger was, ging ze snel achteruit. De artsen besloten om het kindje te halen. Op 4 april werd Angel geboren, 1264 gram. Moeder Karla overleed 2 dagen later.

Vertrouwen op kennis en inzicht

Het was voor het ziekenhuis de eerste keer dat ze met zo’n situatie te maken hadden. De laatste keer dat een hersendode vrouw in de VS een kindje kreeg, was in 1999. ‘We moesten dus echt op eigen kennis en inzicht vertrouwen,’ aldus een van de artsen.

Advertentie

Artsen vol vertrouwen

Het ziekenhuis laat weten dat het jongetje sinds zijn geboorte in een couveuse ligt. Daar blijft hij waarschijnlijk nog een maand in liggen, maar artsen hebben er vertrouwen in dat hij het gaat halen.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: The Washington Post – Foto: The Washington Post

Commercieel – Hema – Offer –  Hydrofieldoeken

Hydrofieldoeken

Drie multifunctionele hydrofiel doeken
Shop nu