Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Hoeveel geduld heeft jouw kind? Ouders doen massaal deze test

'Geduld is een schone zaak' is niet voor niks een bekend gezegde. De één kan meer geduld opbrengen dan de ander. Hoe zit dat met jouw kind? Om dat op een leuke – en soms hilarische – manier te testen, doen ouders massaal de 'temptation challenge'.

Advertentie

Een Duplo-huis in elkaar zetten of een puzzeltje maken: terwijl het ene kind er wel even zoet mee is, is het andere kind er binnen no time klaar mee. Waarschijnlijk weet je wel of je kind geduldig of juist ongeduldig is, maar toch is het leuk om het even te testen. De ’temptation challenge’ is een enorme hit op sociale media… en het draait allemaal om geduld. En vooruit, de verleiding weerstaan.

Hoe werkt de challenge?

Voordat je het geduld van je kind op de proef stelt, zet je ergens je smartphone neer die het tafereel filmt. Dan schotel je jouw kind snoepjes, chocola of een andere snack voor. Vervolgens zeg je tegen je kind dat hij er eentje mag… maar pas als je straks terug bent. Vertel dat je even naar een andere kamer, bijvoorbeeld de keuken of de wc, gaat en dat hij nog even moet wachten tot hij het snoepje mag eten. Dan verlaat je de kamer en wat er dan gebeurt, zegt veel over het geduld van je kind. Ga na een á twee minuten terug om te kijken wat je aantreft. En dan komt het leukste gedeelte: de beelden terugkijken.

Braaf of ondeugend: elk kind reageert anders

Ouders doen massaal mee met de ’temptation challenge’ en delen hun filmpjes op sociale media. Kinderen reageren heel verschillend. Het ene kind wacht braaf tot zijn ouder weer terug is, het andere kind is nog geen seconde alleen of hij heeft het snoepje al in z’n mond. Weer een ander pakt het snoepje op, maar legt het dan tóch weer terug. De beelden zijn in elk geval om te gieren!

Advertentie

Geduld verliezen bij je peuter: zó voorkom je het

Beeld: Shutterstock