Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Hoi kraamvisite: dit zijn de beste kraamcadeaus voor kersverse ouders

Als je baby net geboren is, word je overladen met rompertjes, knuffels en speelgoed voor je kind. Heel leuk en lief allemaal, maar als kersverse ouder verdien je eigenlijk ook een cadeau. Met deze kraamcadeaus maak je vaders en moeders pas écht blij.

 1. Een zelfgemaakte ovenschotel

  Weet je waar je totaal niet aan toekomt met een kleine baby in huis, maar wat wél heel belangrijk is (vooral bij borstvoeding)? Het bereiden van een gezonde avondmaaltijd. Kersverse ouders doe je dan ook een gigantisch groot plezier met een vers bereide ovenschotel, een pan lekkere pasta, soep of een rijstmaaltijd die ze alleen maar hoeven op te warmen en waar ze toch de nodige energie van krijgen (die ze hard nodig hebben). Honderd karmapunten voor jou.

 2. Slaap

  Slaap: dat klinkt misschien als iets wat je ze niet kunt geven, maar zo makkelijk kom je er niet vanaf. Als je écht punten wil scoren dan kom je een keertje ’s nachts oppassen. Kunnen de ouders op zolder – of misschien wel uit huis – even bijslapen, en sta jij ’s nachts elke drie uur op voor een flesje (afgekolfde) melk.

 3. Oppas

  Even naar de tandarts of voor het eerst weer ’s avonds op stap: wat de reden ook is, nieuwe ouders kunnen een tegoedbon voor een oppassessie heel goed gebruiken. Vooral als de opa’s en oma’s van de pasgeboren baby ver weg wonen, kan het lastig zijn om een vangnet te creëren voor noodsituaties, of als je gewoon even samen een avondje uit wil. Doen dus!

  Lees ook: De leukste kraamcadeaus voor meisjes

 4. Een kraampakket vol met eten dat ze niet mocht tijdens haar zwangerschap

  Carpaccio, wijn, rauwmelkse Franse kaas of filet americain: als vrouw kun je hier echt naar snakken tijdens je zwangerschap. Wat is er dan fijner om al deze heerlijkheden cadeau te krijgen na je bevalling, in de vorm van een kraampakket? Smakelijk idee toch?

 5. Een bon voor een mooie, nieuwe outfit

  Misschien dat je vriendin na haar zwangerschap zit te hannessen om die kilo’s er weer af te krijgen. Of ze past juist direct weer in haar oude spijkerbroek. Hoe dan ook, ze zal behoefte hebben aan een nieuwe, trendy garderobe. Aan mooie, platte schoenen, aan een broek die mooi is maar ook lekker zit, of een kekke jas waarin ze zich weer vrouw voelt. Na al dat zorgen voor een baby mag er ook wel een beetje voor moeder gezorgd worden, toch?

 6. Een schoonmaakbeurt in huis

  Een bon voor een opgeruimd en schoongemaakt huis? Je kunt een nieuwe vader of moeder niet blijer maken. Wie heeft er nog tijd (en puf) om te dweilen, schrobben en te stofzuigen? Als de baby slaapt wil je zelf tenslotte ook maar één ding: slááápen. Dus als het koppel (nog) geen schoonmaakster heeft, zullen ze maar wat blij zijn met dit cadeau.

  Lees ook: De leukste kraamcadeaus voor jongens

 7. Een tas vol boodschappen

  Hoewel boodschappen doen ook wel een fijne gelegenheid kan zijn om als kersverse ouder even uit huis te ontsnappen, zijn er ook genoeg dagen dat je niet eens weet wanneer je in hemelsnaam naar de supermarkt kunt gaan. Het is dan ook fijn als het een keer niet hoeft en er een tas met boodschappen voor ze klaarstaat.

 8. Een bon voor een massage of schoonheidsbehandeling

  JA! Als alles thuis een beetje goed draait en iedereen zijn ritme heeft gevonden, is het heerlijk om even weg te gaan voor een massage, een gezichtsbehandeling of een manicure. Vooral als je al maanden in je joggingbroek woont is het prettig om je weer even mooi te voelen. Een perfect cadeau dus voor een new mom.

 9. Gezelschap tijdens je bevallingsverlof

  Ondanks dat je tijdens je verlof 24/7 gezelschap hebt van je baby, kun je je als moeder verdomd eenzaam voelen. Je bent vrijwel de hele dag thuis, je baby praat niet terug en slaapt veel. Je kunt niet zomaar met de kleine overal naartoe – als je er überhaupt al puf voor hebt na die gebroken nachten – dus veel aanspraak heb je niet. Hoe fijn is het dan als er familie en vriend(inn)en naar jou toekomen om even te vragen hoe het met je gaat?

Lees ook: 5 gouden tips voor kraamvisite

Beeld: Shutterstock