Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Holland's Next Mini Topmodel

Bijna ieder jaar vliegt Ouders van Nu naar Curaçao om voor het magazine fotoshoots te doen in de zon. Dit jaar ging stylist Madeleine Schonherr voor ons op reis. Ze maakte 2 plogs over haar avonturen op het paradijselijke eiland. Hier deel 2: the making of 5 modereportages.

Advertentie

Mijn omgeving reageert jaloers als ik vertel dat ik voor Ouders van Nu een week naar Curaçao mag reizen. Heel veel mensen willen mee in mijn koffer of bieden zich spontaan aan als assistent. Maar wat ze zich niet realiseren, is dat er ontzettend veel werk zit in het maken van modereportages. En dat begint al ver van tevoren.

Ellenlange to do-lijsten

Wat moet er allemaal gebeuren? Reis boeken, modellen zoeken, zomerkleding in de winter shoppen, auto huren, mooie locaties zoeken voor de fotoshoot, koffers pakken en daarbij zorgen dat je geen overgewicht hebt (grootste uitdaging!) en uiteindelijk natuurlijk de foto’s maken. Met in de hoofdrol mini-modellen. Heel gezellig en schattig, maar ook een uitdaging. Je kunt kleine kinderen, laat staan baby’s, niet regisseren of opdrachten geven. Maar het is allemaal gelukt. Het fantastische resultaat is te zien in Ouders van Nu nummer 8, nu in winkel te koop.

Achter de schermen

In deze plog geef ik je een kijkje achter de schermen hoe een modereportage voor Ouders van Nu tot stand komt:

In de winter zomerkleding shoppen.
Blijft grappig om in de winter al zomerkleding te ‘shoppen’, maar zo werkt dat nu eenmaal. De foto’s die nu in Ouders van Nu staan, zijn begin maart op Curaçao gemaakt.

Advertentie

Kleding per maat sorteren en kledingsetjes maken.
Alle kleding sorteer ik per maat, daarna maak ik kledingsetjes. Alles wordt van tevoren uitgedacht, omdat je niet te veel mee kunt nemen op reis. Overbagage is namelijk duur.

Modellen zoeken modellenbureau Chicas. Heerlijk, een middagje vrolijke baby’s kijken.
Modellen zoek ik via modellenbureau Chicas. Ik boek ze vanuit Nederland al, dat scheelt weer tijd. Heerlijk, zo’n middagje vrolijke baby’s kijken.

De kledingssetjes gaan per maat, per model netjes de koffer in. Met naamkaartje.
De kledingsetjes gaan per maat, per model netjes de koffer in. Omdat je de eerste draaidag altijd een beetje last van een jetlag hebt, plak ik overal naamkaartjes op zodat er niks fout kan gaan.

Aankomst bij onze luxe villa in Kunuku Resort.
Aankomst bij onze luxe villa in Kunuku Resort. Dit wordt ons Caribische kantoor. Van hieruit zullen we een week gaan werken. Geen straf.

Advertentie

Meteen op pad om leuke locaties te zoeken voor de fotoshoot. Heerlijk het eiland verkennen.
Van de jetlag kunnen we niet slapen, daarom gaan we meteen op pad om leuke locaties te zoeken voor de fotoshoot. Heerlijk het eiland verkennen.

Op weg naar onze eerste shoot.
De volgende ochtend vroeg op. Om 6 uur ’s ochtends pakken we de auto in en gaan we op weg naar onze eerste shoot.

Op locatie alles klaarleggen. De eerste kinderen komen zo.
Op locatie alles klaarleggen. De eerste kinderen komen zo.

Er worden veilige plekjes ingericht waar onze modellen kunnen zitten, liggen of kruipen.
Er worden veilige plekjes ingericht waar onze modellen kunnen zitten, liggen of kruipen. Natuurlijk kun je bij zulke kleintjes niet veel regisseren. Je moet mazzel hebben dat ze doen wat jij graag wil zien.

Ze wilde alleen maar bij mij op schoot.
Dit kindje moest eigenlijk poseren in een zittende houding, maar ze wilde alleen maar bij mij op schoot. Uiteindelijk is het gelukt, met een beetje geduld.

Na de shoot alles weer inpakken en terug naar ons resort. Even chillen.
Na de shoot alles weer inpakken en terug naar ons resort. Even chillen.

Dit is het resultaat. Heel veel foto’s van heel veel lieve, mooie kinderen.
En dit is het resultaat. Heel veel foto’s van heel veel lieve, mooie kinderen. Daar word ik super blij van. Hopelijk jullie ook.

De fotoshoots die we gemaakt hebben in Curaçao vindt je terug in Ouders van Nu nummer 8, nu in de winkel te koop.