Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hond beschermt 9-jarig jongetje in ziekenhuisbed

De hond van de 9-jarige James Isaac, labrador Mahe, is letterlijk zo trouw als een hond. Die twee zijn onafscheidelijk. Ook toen het jonge baasje van Mahe onlangs in het ziekenhuis lag, bleef hij beschermend de wacht houden.

James Isaac kan niet praten en is erg gevoelig voor menselijke aanrakingen en oogcontact. Daarom heeft hij hulphond Mahe aan zijn zijde. Een onmisbaar maatje, omdat hij feilloos aanvoelt wat James nodig heeft. Mahe is alles voor James, maar ook andersom. Wordt James angstig? Mahe kalmeert hem en geeft hem weer een veilig gevoel. Krijgt James een autismetoeval? Mahe zal blaffen of janken om zijn ouders te waarschuwen.

Advertentie

Uitzondering

Toen James een MRI-scan voor zijn toevallen moest ondergaan, werd dan ook een uitzondering gemaakt op de regel dat er geen honden zijn toegestaan in het Wellington Children’s Hospital. Tijdens de narcose mocht Mahe bij James in bed liggen om hem bij te staan.

LEES OOK: Hartverwarmend: jongetje wil broertje niet meer loslaten

Ongerust

De labrador was zichtbaar ongerust. ‘Hij hield zijn blik op James gericht en keek erg bezorgd’, vertelt moeder Michelle. ‘Ook voor mij was hij heel zorgzaam en kwam af en toe bij me zitten om me gerust te stellen.’

LEES OOK: Meisje gebruikt staart hond als penseel

Foto’s

Ze deelde hartverwarmende foto’s van het tweetal en kreeg daar enorm veel positieve reacties op. James’ familie hoopt op die manier meer begrip en steun te krijgen voor de organisatie die Mahe heeft getraind.

james isaac

james isaac 2

Auteur: Noortje Molenaar – Bron: Libelle/Stuff – Beeld: Louise Goossens