Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Hond redt zwangere vrouw
door

Hond redt leven van zwangere vrouw

Een zwangere vrouw uit Engeland werd door de dokter met rugklachten naar huis gestuurd. De pijn zou komen door haar smalle bouw. Haar hond had echter in de gaten dat er iets goed fout zat.

Advertentie

De 21-jarige Alhanna Butler en haar man Ricky hadden de zoveelste zwangerschapstest al in de prullenbak gegooid, omdat die net als alle andere keren een negatieve uitslag leek te geven. Toen ze van een dag shoppen thuiskwamen, had hun hond Keola de test er echter weer uit gevist, omdat-ie wel degelijk een positieve uitslag had. Alhanna liet het aan Ricky zien, maar die vond de tweede streep te vaag om aan te nemen dat ze zwanger zou zijn en hield het op ‘toeval’.

Briefje

‘Omdat het me wel nieuwsgierig had gemaakt, kocht ik de volgende dag een duurdere test. Die gaf aan dat ik toch echt 2 weken zwanger was!’ Om dit op een bijzondere manier aan Ricky te vertellen, schreef ze een briefje uit naam van Keola en bevestigde die aan haar halsband.

‘Toen hij het had gelezen, waren we door het dolle heen en wisten we vanaf dat moment zeker dat Keola een speciale hond was die ons dingen kan vertellen die we zelf niet weten.’

Ziek

Na 18 weken zwangerschap werd Alhanna steeds vaker ziek. Toen de pijn ondraaglijk werd, ging ze naar de verloskundige. Die concludeerde dat de pijn werd veroorzaakt door haar smalle bouw en dat haar lichaam zich daardoor moeilijker kon aanpassen aan de zwangerschap. ‘Het was verschrikkelijk. Iedereen dacht dat ik me aanstelde’.

Advertentie

Op een gegeven moment bleef Keola maar janken en keek geen moment weg van haar baasje. ‘Ze staarde me zo lang zó intens aan, dat ik het eng begon te vinden.’

ZIE OOK: IJsbeermoeder redt baby van verdrinking

Kritieke toestand

Toen ze een foto van de bezorgde hond – als grap – op social media deelde, belde Alhanna’s moeder haar direct op om te zeggen dat de hond serieus probeerde te vertellen dat er echt iets ernstigs aan de hand zou zijn.

Op het moment dat de zwangere Alhanna het ziekenhuis binnen kwam, stortte ze in en belandde in kritieke toestand. Ze bleek een dubbele nierinfectie en een zeer zeldzaam antibiotica-resistent virus te hebben. Doktoren moesten speciaal voor haar een nieuw antibioticum samenstellen. Was ze één dag later geweest, had ze het waarschijnlijk niet overleefd.

Advertentie

Bron: Zie.nl/Mirror – Foto: Zie.nl

Redactioneel – Offer- Drinkbeker

Drinkbeker

De Miracle 360° Trainer Cup
Shop nu