Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Horoscoop: Maagd mag met de wind meewaaien en Boogschutter wil op reis

Nieuw bij Ouders van Nu: een horoscoop speciaal voor ouders. Wat staat er in de sterren geschreven voor jou en je gezin? Deze horoscoop is voor 1 tot 22 juli 2022.

Advertentie

Lees ook: Dit zijn de eigenschappen van een Kreeft-kind

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Tijd om te beginnen met een nieuwe hobby of om iets voor jezelf te doen. Wanneer was de laatste keer dat je naar de schoonheidssalon ging? Meld je aan voor een kookworkshop of begin een moestuin. Met je handen wroeten in de aarde zal je goed doen. Je peuter helpt graag mee.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Je hebt hard gewerkt de afgelopen tijd en bent toe aan vakantie. Leeuwen gaan weleens over hun grenzen, maar je bent ook goed in genieten. Haal alles uit de zomer: bouw samen zandkastelen, eet pasta op een terras. Laat de boel de boel, want je hebt deze weken maar één focus: genieten.

Maagd (24 augustus – 22 september)

Het hoeft niet altijd perfect. Deze weken mag je wat liever voor jezelf zijn en proberen mee te waaien met de wind. Dingen zijn niet altijd zwart-wit; juist in imperfectie is schoonheid te vinden. Als je jezelf toestemming geeft om fouten te maken, geef je die les ongemerkt ook mee aan je kind.

Lees ook: Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Kiezen is moeilijk en compromissen sluiten lijkt je tweede natuur. Weet dat niet kiezen ook een keuze is en dat het soms makkelijker is om niet voor keuzes weg te lopen. Je kind kan je juist uitdagen en over je grenzen gaan. Weet dat hoe duidelijker jij bent, hoe minder weerstand je zult ervaren.

Advertentie

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Je hebt niet door hoe charismatisch je kunt zijn. Anderen verbleken een beetje in jouw aanwezigheid. Ook in het gezin ben je het middelpunt. Geef je anderen ook hun moment? Of onderbreek je ze? Op een authentieke manier omgaan met jouw charisma en je kind zichzelf laten zijn; dat is de uitdaging.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Je kunt extra reislustig zijn deze weken. Waar gaat de vakantie heen? Boogschutters willen reizen en indrukken opdoen, maar belangrijker nog; deze doorgeven aan de kinderen. Het is ontzettend belangrijk andere perspectieven mee te geven aan je kind, nu is het moment.

Lees ook: Welke geboortesteen past bij jouw kind?

Steenbok (22 december – 20 januari)

Het is een goede tijd om structuur aan te brengen en je to-dolijstjes af te vinken. Je kunt oplossingen vinden en vooruitgang boeken, zelfs in projecten die voor je gevoel vastzaten. Laat je kind meehelpen bij de klusjes. Samen dingen doen is nog belangrijker dan alleen.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Zo veel ideeën en te weinig tijd: dat is het thema voor de Waterman de komende weken. Je hebt behoefte aan de vrijheid om deze ballonen op te laten, maar loopt wellicht tegen beperkingen aan. Wat is eigenbelang en wat is voor het gezin? Wanneer zet je je eigen plannen boven die van je kind? Iets om op te letten.

Advertentie

Vissen (20 februari – 20 maart)

Een goede tijd om op zeilvakantie te gaan of te gaan zwemmen, om dicht bij het water te zijn. Je kunt je extra emotioneel voelen. Emoties zijn als golven; je kunt leren surfen of verdrinken. Hoe jij met je gevoel omgaat, is een voorbeeld voor je kind. Het devies: ruimte geven en loslaten.

Lees ook: De beste opvoedtips per sterrenbeeld

Ram (21 maart – 20 april)

De zomer is begonnen en dat betekent: eropuit met het gezin. Plan eindelijk die vakantie of bedenk een leuk uitje. Je houdt van aanpakken en eerst doen dan denken, maar let er ondertussen ook op dat je niet te hard gaat. Zodat je je kind de ruimte geeft om kleine stapjes te zetten en rond te kijken.

Stier (21 april – 20 mei)

Ben je te veel ouder de laatste tijd? Selfcare is belangrijk. Plan momenten in voor jezelf en stem dit goed af met je partner. Juist als jij goed in je vel zit, kun je beter voor anderen zorgen, dat is niet egoïstisch, maar essentieel. Als het goed gaat met jou, gaat het met de rest van het gezin ook beter.

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

Je geniet enorm van kletsen met je kind. Je overlaadt hem met complimenten en zegt elke dag wel dat je van hem houdt. Hartstikke goed, dat helpt hem een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Vergeet er ook niet bij te knuffelen om je woorden extra kracht bij te zetten.

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Donata van der Rassel, beeld: GettyImages

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.