Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Horoscoop: Maagd zoekt ritme en boogschutter gaat op avontuur

Ook deze maand bij Ouders van Nu: een horoscoop speciaal voor ouders. Wat staat er in de sterren geschreven voor jou en je gezin? Deze horoscoop is voor 12 augustus tot 9 september.

Advertentie

Lees ook: Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder

Maagd (24 augustus – 22 september)

Je kunt het gevoel hebben dat er te veel moet gebeuren in te weinig tijd. Weken vliegen om en je hebt behoefte aan een vast ritme. De Leeuwen-energie sleept je mee en geeft onrust, maar weet: dit gaat voorbij. Ben je niet te streng voor jezelf en voor anderen? Kun je nog wel plezier maken? Neem een voorbeeld aan je kind en ga samen spelen in de natuur. Of ga samen lekker shoppen

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Ineens is het helder en maak je de ene na de andere beslissing. Een lastminutevakantie boeken: done! Opnieuw proberen zwanger te worden? Go for it! Geen berg lijkt te hoog deze weken. Je bent de steun en toeverlaat van iedereen die het even niet meer weet en je hebt een schijnbaar eindeloos geduld voor driftbuien. Het enige dat zeker is, is dat niets zeker is en in deze wetenschap kun je deze weken lekker ontspannen.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Emoties liggen aan de oppervlakte en lijken je te overspoelen. Kleine (en grote) drama’s liggen op de loer. Probeer kalm te blijven, hoe moeilijk dit ook is. Veel knuffelen met je kind helpt je in balans te houden. Niets is écht van belang, behalve liefde (en gezondheid). Ga wat vaker sporten om overtollige energie kwijt te raken. Of fleur de boel samen met je partner wat op in de slaapkamer.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Ben je al terug van vakantie? Grote kans dat-ie wat jou betreft niet lang genoeg heeft geduurd en dat je al weer plannen maakt voor het volgende uitje. In elk geval zal je reislust nog wel even aanhouden. Jouw optimistische geest zal je inspireren om nieuwe avonturen te ontdekken en niet bij de pakken neer te zitten. Hiermee geef je ook het voorbeeld aan je kind dat het oké is om te avonturieren. Want: not all who wander, are lost.

Advertentie

Steenbok (22 december – 20 januari)

Steenbokken doen het liefst niet zo druk. Je hoeft niet mee te gaan in alle hectiek, maar kunt juist een baken van rust zijn in deze hectische weken. Waar het buldert in de lucht, kun jij juist iedereen tot kalmte manen. Kijk uit dat je jezelf niet te veel terugtrekt en blijf onderzoekend. Je kind zal je keer op keer vragen om bevestiging, omdat de Steenbok-energie wat koel kan zijn. Maak duidelijk dat je altijd van ’m houdt.

Lees ook: De belangrijkste opvoedtips per sterrenbeeld

Waterman (21 januari – 19 februari)

Je zintuigen staan op scherp. Je kunt het gevoel hebben dat er zo veel te beleven valt dat je je overweldigd kunt voelen. Blijf rustig en doe de dingen een voor een. Je kunt niet goed tegen hitte, dus zorg dat je koel blijft. Als je zo veel vurige ideeën hebt als jij kun je je onbegrepen voelen en niet gewaardeerd, je bent altijd tien stappen verder dan de rest. Blijf uitleggen en toelichten wat je bedoeling is, ook aan je kind.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Deze weken lijken één grote droom. Wat deed je ook alweer gisteren en vorige week? Maak foto’s om later een boek te maken. De tijd met kinderen gaat zo snel voorbij. Als Vissen kun je wegdromen bij elk mooi bloemetje of uitzicht, jij hebt het in je om overal schoonheid te zien en creëren. Maak een bloemenketting met je kind of ga wandelen om schatten te zoeken.

Ram (21 maart – 20 april)

Deze zomer is een en al vuur! Neem daarom wat vaker een rustmoment en las eens een pauze in. Jij laat je maar wat graag meevoeren door je energie. Handel niet te snel en vergeet niet te overleggen met je gezin: je bent haast niet bij te benen! Dit is de tijd om je alvast voor te bereiden op het najaar. Misschien gaat je kind na de zomer wel voor het eerst naar school. Geniet nog even samen van de onbezorgde zomer.

Advertentie

Stier (21 april – 20 mei)

Ben je nog wel op de juiste weg? Je kunt het gevoel krijgen dat je altijd maar in dienst staat van je werk en je gezin. Past wat je doet nog wel bij wie je bent? Dit is de tijd om hier een spreekwoordelijk ei over te leggen. Misschien wil je vaker bij je gezin zijn of juist meer uren maken. Alles mag, als jij er maar een goed gevoel bij hebt. Als je zelf gelukkig bent en je zit lekker in je vel, ben je een voorbeeld van geluk voor je kind.

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

Zoek een oppas en ga lekker festivallen! Daar kun je als Tweelingen enorme behoefte aan hebben deze weken. Gewoon lekker dansen en plezier maken met vrienden, even niet altijd maar ‘moeder’ zijn. Herkenbaar? Voeg de daad bij het woord en vraag je (schoon)ouders op te passen. Verras je lief met festivalkaartjes en ga helemaal los. Morgen is er weer een dag. Een dag niet gedanst, is een dag niet geleefd.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Denk zwoele zomeravonden en lange tafels in de tuin, Italiaanse taferelen, pasta en genoeg wijn voor iedereen. Dit is hoe jij het liefst de zomer viert. La dolce vita, samen met je gezin. Je bent een grandioze gastvrouw; je zorgt ervoor dat iedereen zich welkom en geliefd voelt. Kijk niet gek op als je ineens alle recepten uit het kookboek wilt proberen, of slaap met je kind buiten in de tuin in een tent. Je bepaalt zelf je eigen regels.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Deze weken voel jij je helemaal in je element, want de Zon staat in de Leeuw. Het leven vieren is wat jij het liefste doet, met zo veel mogelijk mensen. Het zijn voor jou uitstekende weken om nog te genieten van vakantie, zon en strand. Niet iedereen voelt jouw enthousiasme, maar weet dat het nooit de bedoeling is dat je je eigen licht dimt. Je kunt veilig stralen, je licht laten schijnen. Je kind zal zich altijd door jou verwarmd voelen.

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Donata van der Rassel, beeld: GettyImages

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Redactioneel – Offer – Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Shop hier