Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Horoscoop: Ram neemt de tijd om te genieten en Stier mag vertragen

Ook deze maand bij Ouders van Nu: een horoscoop speciaal voor ouders. Wat staat er in de sterren geschreven voor jou en je gezin? Deze horoscoop is voor 22 juli tot 12 augustus 2022.

Advertentie

Lees ook: Dit zijn de eigenschappen van een Leeuw-kind

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Speeltuinen, glijbanen en zwembaden; het kan jou niet avontuurlijk genoeg! Vergeet de EHBO-tas niet, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Met zo veel energie kan er wel eens wat misgaan, maar vallen hoort erbij. Als je valt, sta je gewoon weer op. Laat je vuurtje niet blussen!

Maagd (24 augustus – 22 september)

Je hebt zin in een feestje en het is dan ook een uitstekende tijd voor een bruiloft. Ben je al getrouwd? Overweeg dan eens om een familieshoot in de buitenlucht te boeken: hoe leuk is het een mooi aandenken te hebben? Met jouw oog voor detail en gevoel voor styling kan het niet anders dan dat dit prachtige foto’s worden.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Deze weken kan het moeilijk zijn om beslissingen te nemen. Laat daarom grote keuzes maar even sudderen tot na de zomer. Dit is een tijd van genieten, hoe moeilijk dit ook kan zijn voor je to-dolijst. Het is beter om één ding goed te doen, dan honderd dingen een beetje, zo leer je je kind ook aandacht te hebben voor waar hij/zij mee bezig is.

Lees ook: Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Niet iedereen is hetzelfde en dat is voor de Schorpioen nog wel eens een ding. Je bent ad rem en voelt dingen feilloos aan, maar niet iedereen kan jouw intensiteit bijbenen. Deze weken is het verstandig je normale tempo te vertragen en anderen meer te betrekken bij wat je doet. Laat je kind eens het voortouw nemen bij het boodschappen doen. Geef hem/haar eens wat meer de regie. Als je anderen de gelegenheid geeft, kunnen ze je weleens verrassen.

Advertentie

Boogschutter (22 november – 21 december)

Je bent extra optimistisch deze weken en kunt je vol goede moed ergens instorten. Probeer niet te veel verwachtingen te hebben en hou er rekening mee dat je ook weer kunt bijsturen. Soms lopen dingen nu eenmaal een beetje anders dan gedacht en hoe moeitelozer je dit ook weer kunt laten gaan, hoe fijner dit voelt. Zo leer je je kind hoe je meezwemt als een vis in het water.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Heb je de laatste tijd een beetje veel hooi op je vork genomen? Dan kun je dat deze weken gaan voelen. Het is een goede tijd om structuur aan te brengen als het gaat om gezonde voeding en beweging. Vooral omdat je nu de neiging kunt hebben juist extra te gaan snoepen. Kun je het verschil voelen tussen honger en trek? En leer je dit ook aan je kind?

Lees ook: Welke geboortesteen past bij jouw kind?

Waterman (21 januari – 19 februari)

In je werk ben je bijzonder gedreven en je kunt deze weken je plannen op een goeie manier overbrengen. Je enthousiasme is aanstekelijk en je communicatie is warm en uitnodigend. Als Waterman heb je visie en, mits goed uitgelegd, kun je hierdoor iedereen inspireren. Een goeie tijd dus om nog even te vlammen en jezelf dan een welverdiende break met het gezin te gunnen. Als Waterman ben je hun eeuwige inspirator. Waar gaat de reis naartoe?

Vissen (20 februari – 20 maart)

Dromen, durven, doen! Dat is het mantra voor de Vissen de komende tijd. Je hebt op dit moment een uitstekende intuïtie dus vertrouw daarop. Het is een goeie tijd om groots te dromen en een moodboard te maken, want jouw manifestatiekracht is enorm. Dit kun je ook samen doen met je kind, laat hem maar eens plaatjes kiezen of kleuren. Dit geeft je inzicht in jullie wensen en dromen, maar geeft ook een blik op wat er gerealiseerd kan worden.

Advertentie

Ram (21 maart – 20 april)

Misschien ben je op vakantie? Je kunt je overweldigd voelen door alles wat je wilt zien en meemaken. Onthoud dat je altijd meer mist dan je meemaakt en dat samenzijn met je gezin het belangrijkste is. Neem de tijd om te genieten van de dingen die je kind voor het eerst ervaart en prop niet te veel in één dag. Waar jij gaat als een speer, kan jouw kind je juist helpen te aarden en rust te vinden. Ontspan!

Lees ook: De belangrijkste opvoedtips per sterrenbeeld

Stier (21 april – 20 mei)

Samen koken en bloemen plukken, lekker eten en nieuwe wandelpaden ontdekken. Als Stier vind je het fijn de komende weken vooral te dóén zonder een specifiek doel. Kom maar eens uit je hoofd, in je hart en laat je kind zien dat lekker luieren in de zon ook nuttig kan zijn. Maak ruimte om samen te dralen en te verdwalen. Als je vertraagt, kun je zien dat inspiratie overal is.

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

Lekker kletsen, winkelen of verkleden; dit is dé tijd voor creatieve uitspattingen. Ga samen kleuren, bedenk een nieuwe indeling voor de kinderkamer of probeer een nieuwe outfit. Alles om en rond het huis opruimen, is een goed idee, want je huis is je basis. Als dit op orde is, kun je weer op volle kracht uitvliegen.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Als je op vakantie gaat, zorg er dan voor dat je de vertrouwde spulletjes meeneemt voor je kind. Samen hebben jullie behoefte aan geborgenheid en regelmaat dus hou zijn/haar lievelingsknuffel bij de hand en hou zoveel mogelijk rekening met het ritme van je kind. Jullie hebben behoefte je lekker af te zonderen en gewoon tegen elkaar aan te liggen.

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Donata van der Rassel, beeld: GettyImages

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.