Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Horoscoop: Stier mag meer ontspannen en Waterman wil eropuit

Nieuw bij Ouders van Nu: een horoscoop speciaal voor ouders. Wat staat er in de sterren geschreven voor jou en je gezin? Deze horoscoop is voor 10 tot 30 juni 2022.

Advertentie

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

Je kunt makkelijker je plannen op papier krijgen en vliegt als een vlinder van hot naar her. Bedenk dat je kind soms behoefte heeft aan rust terwijl jij juist vol energie zit. Vaak wordt het makkelijker als je je minder verzet tegen de rituelen waar je kind zo’n behoefte aan heeft, maar waar jij het geduld misschien niet voor kunt vinden.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Je organiseert graag uitjes met het gezin om zo herinneringen te maken voor iedereen. Laat eens professionele foto’s maken op zo’n dag. Als je kinderen later groot zijn, kijken ze naar de foto’s en komt de gezellige dag die jullie hadden zo weer bij ze terug. Of maak eens werk van een fotoboek, al die digitale beelden verdienen een mooie plek.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

De komende weken is het belangrijk voor je dat je energie kwijt kunt. Pak je oude sportroutine weer op of ga wandelen met de kinderwagen. Als je maar beweegt en in de buitenlucht komt. Als Leeuw-moeder of -vader ben je gewend het voortouw te nemen. Je hebt een natuurlijk charisma dat ook weleens overweldigend kan zijn. Let erop dat je de andere leden in je gezin ook ruimte geeft zichzelf te zijn.

Lees ook: Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder

Maagd (24 augustus – 22 september)

Als Maagd-moeder hou je van ritme en structuur. Het helpt je om de komende weken op te ruimen. Mest eens al die kasten uit en sorteer het speelgoed. Pak elk speelgoedje aandachtig even vast samen met je kind en vraag of hij het nog wil houden of wil weggeven. Want een ander kind kijkt met een frisse blik naar zo’n ‘oud’ speelgoedje. Zo leer je je kind dat het fijn is om speelgoed te delen.

Advertentie

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Tijd om er lekker vaak naar buiten te gaan met je kind: spelen in de natuur, schelpen zoeken op het strand. Maak eens een klein kunstwerk van buitenschatten en kijk waar je kind mee komt. Zo leer je hem kijken naar de natuur als een bron van inspiratie.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Jouw intensiteit is niet voor iedereen. Je kunt mensen voor je winnen, maar ook afstoten zonder dat je echt begrijpt waarom. Probeer veel uit te leggen waarom je doet wat je doet, dit zal ook de relatie met je kind vloeiender maken de komende tijd.

Lees ook: Opvoedtips per sterrenbeeld

Boogschutter (22 november – 21 december)

Grappige filmpjes kijken, boekjes lezen en rijmpjes maken: er valt altijd wel iets te ontdekken waar je van kunt leren. Hoeveel kleuren heeft een regenboog? Hoeveel mieren leven er in een mierenhoop? Je hebt de behoefte om aan een nieuwe cursus te beginnen en je kind van alles te leren. Let erop dat het niet omslaat in betweterigheid.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Met z’n allen een hut bouwen in de woonkamer of papa opmaken met lippenstift: hoe gekker hoe beter. De komende weken zijn qua energie lekker fladderig en fluitend. Als je kind op bed ligt na zo’n dag vol avontuur, kom jij toe aan je boek of favoriete serie.

Advertentie

Waterman (21 januari – 19 februari)

‘Eropuit!’ schreeuwt jouw energie de komende tijd. Kletsen, borrelen en late avonden op het strand. Neem je kind lekker mee, maar hou er dan wel rekening mee dat jullie de volgende dag rustig kunnen opstarten. Ben je net bevallen? Dan kunnen deze weken een beroep doen op je flexibiliteit, want het is allemaal best veel. Zak langzaam in de moederrol en gun jezelf de tijd.

Lees ook: Welke geboortesteen past bij jouw kind?

Vissen (20 februari – 20 maart)

Je voelt veel de komende tijd en gedachten blijven maar door je hoofd malen. Je kunt je onzeker voelen over het moederschap en je sentimenteel voelen dat het zo voorbij lijkt te vliegen. Vertel je kind(eren) vaak dat je van ze houdt en dat ze belangrijk voor je zijn. Wat je aan ze geeft, ontvang je driedubbel van ze terug.

Ram (21 maart – 20 april)

Je zit goed in je energie de komende tijd en hebt honderdduizend plannen. Toch voer je er maar een paar echt uit en daar baal je van. Onthoud dat je jezelf niet in duizend bochten kunt wringen en dat je kleine stapjes moet nemen. Zo geef je meteen het goede voorbeeld aan je kind als hij eens ongeduldig is.

Stier (21 april – 20 mei)

Lijstjes maken gaat je helpen je to do’s overzichtelijk te krijgen. Je hebt kans anders in beslag genomen te worden door allerlei ditjes en datjes. Vergeet niet om af en toe met je kind door de kamer te dansen of samen een boekje te lezen. Ontspan!

Tekst: Donata van der Rassel – Beeld: Getty Images