Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Horoscoop: Weegschaal gaat voor structuur en Steenbok zoekt verbinding

Elke maand bij Ouders van Nu: een horoscoop speciaal voor ouders. Wat staat er in de sterren geschreven voor jou en je gezin? Deze horoscoop is voor 30 september tot 21 oktober.

Advertentie

Lees ook: Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Hoe kan het harmonieuzer in het gezin en wat kunnen we nog verfraaien? Je zit vol met ideeën en plannen om spanningen te verminderen en die lastige gewoontes af te leren. Misschien hebben de kinderen wel gewoon meer structuur nodig en minder schermtijd? Onthoud: hun humeur wordt eerst slechter, maar daarna zo veel beter.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Je zin doordrijven op een sympathieke manier: dat lukt je goed deze weken. Zolang men dat niet erg vindt, is dat natuurlijk geen probleem, maar laat je kind ook zijn/haar eigen fouten maken. Heb geduld en probeer wat minder te sturen. Anderen hun lessen laten leren is misschien niet makkelijk, maar wel belangrijk.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Een nieuwe liefde voor kunst ontdekken of een hobby erbij als haken of breien: je hebt grote behoefte om mooie dingen te creëren en misschien zelfs om je skills aan anderen te leren. Je doet het maar allemaal, zonder te zien hoe bijzonder je talenten zijn. Alles wat je maakt, maak je ook een beetje voor je kind. Je mag best trots zijn op je talenten, dus omarm ze.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Je kunt erg serieus zijn deze weken en behoefte hebben aan verbinding. Wees niet te streng voor jezelf, je hoeft niet altijd een mama te zijn. Laat je partner de honneurs waarnemen vanavond en zet de bloemetjes buiten of ga naar een mooie tentoonstelling of voorstelling. Als je hart niet vol is van schoonheid, kun je ook minder geven, dus blijf geïnspireerd.

Advertentie

Waterman (21 januari – 19 februari)

Je beweegt je vloeiender deze weken en kunt letterlijk de behoefte hebben aan beweging. Ga dansen of sporten en onthoud dat jouw water moet stromen. Wees er oké mee dat niet iedereen je begrijpt, jij bent al tien stappen verder. Soms leidt dit misschien tot irritatie thuis. Weet dat echte vrijheid in jezelf zit, daar hoef je een ander niet voor te missen.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Je voelt heel veel aan deze weken. Kijk uit dat de emoties van anderen niet ook die van jou worden. Soms lijken grenzen letterlijk te vervagen in een poging de harmonie te bewaren. Grenzen aangeven is sowieso lastig voor jou, maar in de komende weken nóg iets meer. Laat anderen niet over je grens gaan alleen omdat je geen ruzie wilt.

Ram (21 maart – 20 april)

De energie van deze weken leent zich ervoor om je eens van je geduldige kant te laten zien. Neem de tijd om bloemen te plukken en wat meer te genieten van de natuur. Niet alles hoeft meteen en niet alles hoeft nu. Misschien is dit ook wel een geschikte tijd om de kinderkamer op te leuken, mist er niet nog ergens wat opbergruimte of een leuk kleedje?

Stier (21 april – 20 mei )

Je wilt deze weken graag samen met je gezin dingen ondernemen, misschien maak je zelfs al plannen voor de volgende vakantie. Als de kinderen ouder zijn, kun je ze meenemen voor meer actie. Stiekem ben je daar zelf ook wel aan toe. Zo niet, dan kun je met kleine stappen veel gedaan krijgen. Dat meeslepende leven wordt ooit grandioos.

Advertentie

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

De plannen lijken eindelijk wat concreter te worden, hoewel het moeilijk kan zijn iedereen mee te krijgen met jouw visie. Probeer geduldig alles toe te lichten, vooral je langetermijnplan. Heeft je kind moeite met eten? Je kunt een lumineus idee krijgen, grote kans dat dit ook te maken heeft met de controle een beetje loslaten.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Je kind(eren) en jij hebben deze weken extra behoefte aan elkaars nabijheid. Waarschijnlijk komen ze gedurende de nacht lekker in het grote bed liggen. Voor jullie geen straf, maar vergeet papa/mama niet. Die kan zich wat verwaarloosd voelen en dit kan weer leiden tot gemopper. Gelukkig is de kans klein dat het uit de hand loopt.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Voor de Leeuw zijn dit uitstekende weken om te gaan voor wat je al langer wilde. Ben je op zoek naar een nieuwe baan of een andere invulling van je functie? Wil je minder uren werken of heb je plannen voor een nieuw project? Wees alleen wel realistisch en niet te enthousiast; de kans bestaat dat je jezelf anders in no time toch weer buitenspel zet.

Maagd (24 augustus – 22 september)

Je gedijt goed op de energie van deze weken, er zit veel schot in het uitwerken van lijstjes en het afstrepen van to do’s. Er is meer ruimte voor bemiddeling, want je kunt goed de vinger op de zere plek leggen. Geen nood: jij hebt overal een oplossing én een pleister voor. Als je kind valt, ben jij de eerste die zegt: ‘We vallen allemaal weleens.’

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Donata van der Rassel,  fotografie: Rolinda Windhorst

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.