Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Horoscoop: Weegschaal werkt aan relaties en Kreeft vindt nieuwe balans

Elke maand bij Ouders van Nu: een horoscoop speciaal voor ouders. Wat staat er in de sterren geschreven voor jou en je gezin? Deze horoscoop is voor 9 september tot 30 september 2022.

Advertentie

Lees ook: Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Deze weken kun je jezelf goed uiten en ligt je hart op de tong. Maak gebruik van deze heldere communicatie om alle ruis in relaties op te lossen. Je kunt ook het goede voorbeeld geven in je gezin. Doe elke avond bij het eten een eerlijkheidsrondje waarin iedereen vertelt wat hij leuk en juist stom vond aan de dag.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Praktische dingen waar je al langer ontevreden over bent, kunnen deze weken extra naar de voorgrond treden. Dit kan betekenen dat er doorbraken geforceerd worden, maar ook dat frustraties hoogtij kunnen vieren. Blijf redelijk en leg goed uit wat jij graag anders zou zien en waar je ergernis zit.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Grote kans dat jij je in je hoofd al hebt ingeschreven voor tien nieuwe studies. Je voelt een grote behoefte nu eens de koe bij de horens te vatten en te gaan voor al die dromen die al jaren op de plank liggen te verstoffen. Blijf realistisch over je doelen en de tijd die je erin kunt steken om ze te bereiken.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Dingen impulsief doen ligt niet in jouw aard, Steenbok, jij bent serieus en consciëntieus. En dus functioneer jij goed deze weken. Vergeet niet af en toe een beetje lol te maken en outside the box te denken. Niet alles hoeft een tien te zijn. Zonder het vermogen om te genieten, is al dat harde werk niets waard.

Advertentie

Waterman (21 januari – 19 februari)

Welke projecten en nieuwe ideeën ga je de komende tijd uitwerken? Het kan goed dat je dit alles prima combineert met het moederschap, want jij laat je niet vertellen hoe je moeder moet zijn. Bij jou gaat alles iets anders, want je bent een natuurlijke ‘rebel’. Vertrouw deze weken op je intuïtie, die staat op scherp.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Eindelijk gloort er licht aan het einde van een lange wazige tunnel. Je voelt je weer een beetje ‘in touch’ met je ambities en kunt je de komende weken goed richten op het gezin en je dagelijkse routine. Veel wandelen kan je helpen nog meer te aarden en contact te maken met je innerlijke rustpunt.

Ram (21 maart – 20 april)

Je kunt je wat beperkter voelen en wordt met je neus op de feiten gedrukt. Welke klusjes moeten nu echt aangepakt? Kun je je energie doseren in het moederschap? Je natuurlijke impulsieve acties worden tegengewerkt en je motivatie is ver te zoeken. Wees niet te streng voor jezelf. Iedereen heeft mindere dagen.

Stier (21 april – 20 mei)

Je lijkt deze weken niet te stoppen als het gaat om plannen maken en uitvoeren, maar vergeet niet anderen te informeren over je ideeën. Sorteer alle zomerkleding en inventariseer wat iedereen nog nodig heeft voor de herfst. En vergeet niet om fotoalbums te maken van de zomervakantie.

Advertentie

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

Aan banden gelegd worden door regels is niets voor jou, maar soms is ‘gaan met het water’ het beste advies. Boodschappenlijstjes, verjaardagen, appjes van het kinderdagverblijf: het komt vanzelf weer in een rustiger vaarwater. Hoe meer verantwoordelijkheid je nu neemt, hoe makkelijker het de rest van het jaar gaat.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Misschien heeft de zomervakantie pijnlijk blootgelegd waar de werkelijke behoefte ligt van je kinderen: dat is soms wat anders dan jij zelf misschien denkt. Deze weken kunnen je helpen een nieuwe balans te vinden in het gezin. Je kunt het fijn vinden nu nieuwe regels, maar ook nieuwe tradities te vormen.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

De tijd gaat zo snel en het enthousiasme lijkt deze weken moeilijk te vinden. Je kind maakt elke keer een sprongetje in zijn ontwikkeling, maar niet alle veran-dering is makkelijk. Het is oké om niet altijd vrolijk te zijn; je nieuwe rol vinden als moeder is nu eenmaal een van de grootste opgaves van de Leeuw.

Maagd (24 augustus – 22 september)

Je bent continu bezig jezelf te verbeteren en de omstandigheden te perfectioneren. Maar perfect bestaat niet en er zitten beperkingen aan wat je als moeder kunt. Alle ballen in de lucht proberen te houden betekent soms ook dat je ze laat vallen. Je kind heeft jouw aandacht nodig, want jouw liefde is al perfect.

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Donata van der Rassel, fotografie: Rolinda Windhorst

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Redactioneel – Offer – Babykalender

Alles lezen over de ontwikkeling van je baby?

Van baby tot peuter - Ouders van Nu
Shop nu