Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Huttenbouwen met Ikea: 6x hoe je de tofste forten in huis maakt

Weet je niet wat je dit weekend met je kinderen moet doen? Geen probleem! Ikea komt met een handleiding coole hutten bouwen. En ja, die komt precies zoals je van de woonketen gewend bent: compleet met Scandinavisch stappenplan. Bouwers klaar? Bouwen maar!

1. De koning te rijk

Eindelijk een project waarop je al je wasknijpers kunt loslaten. Dit kasteel is zo gemaakt en gegarandeerd een groot succes!

Advertentie

ikea huttenbouwen
Bron: Ikea

2. Toffe wigwam

Neem de (school)boeken mee naar de woonkamer. Lezen in deze wigwam is zoveel leuker dan op de slaapkamer! Het enige wat je nodig hebt is een kapstok (of grote lamp), een groot laken, een touw en wat wasknijpers. Hang er nog wat kerstlampjes in op, en af is je toffe wigwam.

ikea huttenbouwen
Bron: Ikea

3. Supercoole grot

Wat je met één stoel, een kleed en wat kussens wel niet voor leuks kunt maken. In deze grot kan je kind zich heerlijk terugtrekken.

ikea huttenbouwen
Bron: Ikea

4. Eigen huis en tuin

Grote kans dat je kind niet meer uit zijn eigen huis te krijgen is als je deze prachtige tent hebt gemaakt. Wedden dat hij hier uren in gaat spelen?

ikea huttenbouwen
Bron: Ikea

5. Camping aan huis

Mochten je vakantieplannen in het water vallen, dan haal je toch gewoon de camping naar huis? Het was nog nooit zo makkelijk om een tent op te zetten. Wel zo leuk als er uiteindelijk ook in geslapen mag worden, natuurlijk.

ikea huttenbouwen
Bron: Ikea

6. Mega fort

De bank is even buiten gebruik, want door de kussens omhoog te zetten en daarover een laken met wasknijpers vast te zetten, maak je samen een heus fort waar je kind zelfs in kan slapen.

ikea huttenbouwen
Bron: Ikea

Beeld: Shutterstock