Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

15 leuke én originele Ikea-hacks voor de kinderkamer

Als je op zoek bent naar leuke, betaalbare spullen voor in huis, is Ikea the place to be. Maar hoe maak je die meubels en accessoires nou net iets minder mainstream? Wij verzamelden deze toffe Ikea-hacks voor de kinderkamer: inslaan en aan de slag!

1. Gezellige kapstok


Beeld: Cynthia.nl
Op zoek naar een originele kapstok om de mooiste babykleertjes aan te hangen? Kijk wat je met het BEKVÄM-kruidenrek kunt doen! Zo kun je ook nog leuke accessoires, boekjes of foto’s uitstallen.

Advertentie

2. Vrolijke krukjes


Beeld: Mommodesign.com 

De houten FLISAT-krukjes zijn perfect voor kleine kinderbillen. Beetje saai? Met een likje verf en verschillende leuke gezichtjes erop is dat probleem opgelost.

3. Mini-keuken


Beeld: Ladylemonade.nl

Je ziet het misschien niet direct, maar dit schattige keukentje is gemaakt van een BEKVÄM-kruk/opstapje. Leuk project voor handige papa’s of mama’s.

4. Voor de Lego-fan


Beeld: Thedecoratedcookie.com

Is jouw kind de hele dag in de weer met Lego? Dan is dit bijzettafeltje uit de LACK-serie perfect. Het enige wat je verder nodig hebt is een Lego-plaat en lijm. Plak de plaat op het kastje, laat het een paar uur drogen en klaar is z’n Lego-tafel.

5. Slimme knutselhoek

ikea
Beeld: Mommodesign.com

Met het STUVA-opbergsysteem kun je een hartstikke leuke speelplek voor je kind creëren. Koop twee losse ladeblokken, leg er een mooie losse plank op en maak het af met accessoires en slingers.

6. Parkeergarage


Beeld: Designdazzle.com

Als je regelmatig je nek breekt over rondslingerende autootjes, is zo’n magnetische messenhouder van Ikea een uitkomst. Zo vindt je kind het vast veel leuker om ze op te ruimen.

7. Barbiehuis voor een prikkie


Beeld: Roomed.nl

Van een KALLAX-kast maak je heel simpel een leuk poppenhuis met vier kamers. Ga lekker (samen met je kind) aan de slag met behang, cadeaupapier, stof, verf en washitape. Meubeltjes erin, spelen maar.

Tip: Zo richt je een veilige babykamer in

8. Zoete unicorn-lamp


Beeld: Mommodesign.com

Tover een REGOLIT-hanglamp om tot een echte unicorn-lamp. Met gekleurd papier, nepbloemen en verf knutsel je ‘m zo in elkaar.

9. Hemels bed


Beeld: Mamaliefde.nl

Dit knusse huisje is gemaakt van een KURA-bed, dat keerbaar is en daardoor ook als hoogslaper gebruikt kan worden. Maar je kunt een handige opa er ook een ‘dak’ op laten timmeren van wat latten. Helemaal knus met een lichtjessnoer eraan.

10. Handige kledingkast


Beeld: Iheartorganization.com 

Deze handige kledingkast is gemaakt van een open KALLAX-kast. Mooi én functioneel, want zo weet je kind precies waar alles ligt.

11. Voor je boekenwurm


Beeld: Citymom.com

Ah, daar hebben we het kruidenrek uit de BEKVÄM-lijn weer! Daar kun je dus ook heel leuk je boeken in bewaren.

12. Kekke knutselkar


Beeld: Ladylemonade.nl

In deze RASKOG-roltafel kan je kind al zijn knutselspullen kwijt. Jij blij, hij blij.

13. Van kruk naar lamp


Beeld: Ladylemonade.nl

Je moet er handig voor zijn, maar één ding is zeker: deze lamp gemaakt van een FROSTA-kruk kom je niet snel ergens anders tegen.

14. Slim opstapje


Beeld: Happygreylucky.com

Van dit opstapje gemaakt van een BEKVÄM-kruk valt je kind niet zomaar af. Maar blijf uiteraard wel altijd in de buurt!

15. Speelgoedmand aan de wand


Beeld: Ikea.com

In deze VARIERA-mand kun je alle badeendjes en -speeltjes van je kind kwijt na het badderen.