Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Zwanger autogordel omdoen autorijden gordel veiligheid auto
door

Aha, dus zó moet je je autogordel omdoen als je zwanger bent

We weten allemaal hoe belangrijk het is om een autogordel om te doen. Maar hoe doe je dat eigenlijk met een dikke, zwangere buik? Deze arts laat in een van haar TikTok video's zien hoe je je autogordel correct omdoet als (hoog)zwangere.

Advertentie

Doordat zij op haar werk te maken kreeg met een hoogzwangere vrouw die haar autogordel niet op de juiste manier omhad tijdens een auto-ongeluk, maakte Katie Waldman, een specialist op de spoedeisende hulp in Australië, deze informatievideo. Dit is hoe je een autogordel draagt als je zwanger bent: Hoe vervoer je je baby veilig in de auto?

Gordel correct omdoen tijdens zwangerschap

Zoals ‘Dr. Katie’ vertelt in de video, moet je autogordel tegen je schouder, dan tussen je borsten en daarna naast (dus niet bovenop) je buik zitten. De riem die normaal gesproken om je buik zit, moet nu onder je buik zitten.
Lees ook: Autostoeltjes, alles wat je moet weten

Autostoel naar achter

Ga je zelf rijden? Dan heeft Waldman nog een slimme tip: zet je autostoel zo ver mogelijk naar achter. Zorg er hierbij wel voor dat je nog veilig kunt rijden. Met het creëren van die ruimte minimaliseer je de impact van de airbag mocht je een auto-ongeluk krijgen. In de video vertelt de arts: ‘Als je als zwangere vrouw toch betrokken bent geraakt bij een ongeluk, breng daarna altijd een bezoek aan de gynaecoloog of verloskundige. Ook kleine ongelukken kunnen complicaties veroorzaken. Altijd goed om extra te checken.’

Bron:Motherly – Beeld: GettyImages 

Redactioneel – Offer- Plaspotje

Plaspotje

Met uitneembare binnenkant
Shop nu