Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kinderen ontevreden over uiterlijk door social media

Kinderen ontevreden over uiterlijk door social media

Maar liefst 48 procent van de kinderen die ’s avonds meer dan 3 uur actief is op Facebook en Twitter, is ontevreden over zijn uiterlijk, blijkt uit onderzoek.

Advertentie

Dat is de conclusie van onderzoekers aan de Universiteit van Essex die het welzijn van zo’n 3.500 kinderen tussen de 10 en 15 jaar onderzochten.

Bevestiging

Volgens de onderzoekers zorgt social media voor extra druk op jongeren, omdat hun leven door social media door iedereen kan worden gevolgd. Al op jonge leeftijd proberen ze bevestiging te krijgen in de vorm van ‘likes’en ‘shares’.

Ruzie thuis en in de klas

Ook toonde het onderzoek aan dat 44 procent van de kinderen die ’s avonds meer dan 3 uur online is, meer dan 1 keer per week ruzie heeft met zijn ouders. Maar niet alleen thuis heeft social media invloed op goed gedrag: ook in de klas misdragen kinderen die veel met social media bezig zijn, zich vaker dan kinderen die weinig of niet actief zijn op social media.

Cyberpesten

Verder komt cyberpesten vaker voor bij kinderen die veel uur maken op Facebook en Twitter (17%) zitten, vergeleken met kinderen die minder online zijn (11%).

Advertentie

Universiteit

Gelukkig hebben de onderzoekers ook positief nieuws. Maar liefst 90 procent van de kinderen zegt naar de universiteit te willen gaan. Bij kinderen die nooit op social media zitten, ligt dat percentage wat lager: 82 procent.

MEER LEZEN?

Auteur: Chantal Anthonio – Bron: Huffington Post – Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – kindertablet

Kindertablet

Met ouderlijk toezicht
Bekijk hier