Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Vaderdag knutsels
door

21x een cadeau voor Vaderdag knutselen met je kind

Vaderdag, de dag om vaders te verwennen met cadeautjes, ontbijt op bed of een zelfgemaakt knutselwerk. Wij zetten de leukste voor jullie op een rij.

Advertentie

Knutselwerken voor Vaderdag

Op de derde zondag in juni is het Vaderdag, in 2023 is dat op 18 juni. Tijd om de vaders eens goed in het zonnetje te zetten met een mooi knutselwerk. Zo geef je niet alleen een persoonlijk cadeau, maar stimuleer je tegelijkertijd de creatieve ontwikkeling van je kind. Win-win!

Lees ook: 14x dingen waar je als kersverse vader maar beter op voorbereid kunt zijn

1. Toffe peer

Een leuke cadeautje voor vaders om te krijgen en voor kinderen om te maken. Wat heb je nodig? Zelfdrogend klei, chenilledraad, verf, papier en een stift. Hier lees je hoe je te werk gaat.

2. Pennenbakje van zoutdeeg

Handig voor op je bureau en makkelijk te maken!

Bekijk ook: 16x cadeaus voor Vaderdag die altijd goed zijn

Advertentie

3. Vaderdag paperclip

Wil je iets kleins voor de papa in kwestie knutselen? Dit heb je nodig: gekleurd papier, schaar, lijm, stift, kleine blaadjes papier en een knijper. Hier bekijk je een filmpje over hoe je dit maakt.

4. Zelfgemaakt spelletje

Boter-kaas-en-eieren voor alle vaders die gek zijn op spelletjes. Extra leuk om de kinderen zelf te laten zoeken naar de stenen. Kun je geen zakjes vinden? Een stuk karton voldoet natuurlijk ook als ondergrond.

5. Canvas tas

Met een paar kwasten en textielverf maak je van een eenvoudige tas een uniek exemplaar. Leg tussen de voor- en achterkant van de tas wel even een stuk karton of krantenpapier zodat de verf niet doordrukt naar de andere kant.

Advertentie

Handig: Bij Xenos koop je goedkope (blanco!) canvastassen

6. Bieropener

Is je vader een echte bierliefhebber? Kies dan voor het pimpen van een bieropener. Met een paar stiften tover je een simpele opener om tot een waar kunstwerk. Erg leuk om te doen met jonge kinderen.

7. Superheld bieropener


Heb je al iets oudere kinderen? Dan kun je aan de slag met deze leuke superheld bieropener. Je tekent een poppetje en maakt van een stukje vilt een cape.

8. Hamer

Vond je de bieropeners een leuk idee, maar was dat niet helemaal waar je naar op zoek was? Dan kun je ook kiezen om het handvat van een hamer te versieren met stiften.

Ook leuk: Dit gebeurt er met het brein van een man wanneer hij vader is geworden

9. Sleutelhanger

Met krimpfolie tover je de handafdruk van je kind om tot een sleutelhanger. Of laat je kind een geheel eigen ontwerp maken voor aan de sleutelbos van papa.

10. Sokken voor Vaderdag

Welke vader is nu niet blij met een extra paar sokken? Vooral als zijn eigen kinderen die hebben versierd. Haal witte sokken en textielstiften in huis en laat je kinderen helemaal losgaan. Van hamburgers tot een abstract kunstwerk: niets is te gek!

11. Kaarsenhouder van klei

Een bolletje zelfdrogend klei of zoutdeeg tover je in no time om in een leuke waxinelichtjeshouder. Dat staat toch hartstikke gezellig?

12. Parkeerschijf

Beeld: Bobo.nl

Een parkeerschijf is altijd handig! Voor deze schijf heb je een splitpen, blauwe parkeerschrijf en karton nodig. Hoe ga je te werk? Op deze website staat een uitgebreide uitleg.

13. Superpapa

Misschien een werkje voor wat oudere kinderen, maar van een wc-rol kun je heel goed een superpapa maken. Knip de outfit van papier en lijm die op de wc-rol. En geef de superpapa daarna een gezichtje en haren met stift.

14. Papa in een stolp

Hoe leuk zijn deze superpapa-stolpen? Ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. Zorg voor een lege glazen pot, papier, krijt/potloden/stiften en een foto van de vader in kwestie. Laat je kind het lichaam van een superheld tekenen, plak hier het gezicht van papa op en plak dit op de onderkant van de deksel. Dan draai je de pot om en voilà!

15. Boeket van papier

Wie wordt er nou niet gelukkig van bloemen? En mooi meegenomen: deze verwelken niet!

16. Papa, je bent een kei

Beeld: JufYvon

Leuk knutselwerk om te maken met jongere kinderen. Ga eerst op pad om de mooiste steen voor papa te zoeken. Hebben jullie er een gevonden? Dan kan je kind aan de slag met verf. Als dat droog is, kun je er een lieve, persoonlijke tekst op schrijven. Nog even mooi inpakken en klaar is Kees!

17. Geluksvogel

Van een omgekeerd bloempotje en wat verf maak je deze superleuke knutselwerkjes. Wat een geluksvogels!

18. Voor de beste papa

De beste papa van de wereld verdiend natuurlijk wel zo’n mooi knutselwerk. Ga aan de slag met zoutdeeg en verf en knutsel een wereldbol voor jouw wereldvader!

19. Pennenbakje

Leuk om te maken voor de kleintjes. Met een stuk klei, verf en oogjes maak je binnen een mum van tijd een leuk pennenbakje voor Vaderdag. Wedden dat deze nog jaren op zijn bureau blijft staan?

20. Tot de maan en terug

Wil jij jouw vader laten weten hoeveel je van hem houdt? Knutsel dan deze leuke raket. Dit knutselwerk is bedoeld voor iets oudere kindjes. Voor de jonge kinderen kun je de vormpjes misschien zelf uitknippen en door hen laten opplakken.

21. Medaille

Met deze medaille maak je het duidelijk: jouw papa is de allerbeste!

22. Sleutelhouder

Laat jouw vader zijn sleutels overal slingeren? Maak dan deze leuke sleutelhouder in de vorm van een handje. Het idee is simpel: trek je hand over op de klei en laat het drogen. Daarna kun je met verf aan de slag. Leuk én handig!

23. Snoeppot

Voor de echte zoetekauwen!

Meer lezen? Deze vader heeft dé oplossing voor trappelende voetjes in draagzak

Beeld: GettyImages

Redactioneel – Offer – Foliumzuur

Foliumzuur

Hoge dosering actief foliumzuur
Vind je hier