Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Zwangerschapstest
door

Zwanger worden? Draag als man een ruime boxershort

Misschien dacht je dat het een fabeltje was, maar het is wetenschappelijk bewezen: een ruime onderbroek is goed voor de zaadcellen.

Advertentie

Wil je de kans op een zwangerschap vergroten? Dan kan het zeker geen kwaad als man wat extra grote boxershorts aan te doen. Onderzoekers van de universiteit van Harvard toonden in 2018 aan dat een strakke onderbroek impact heeft op de spermakwaliteit.

Wil je zwanger worden? De beste tips en het beste advies

Zwemmers

De wetenschappers lieten 650 mannen hun sperma doneren en vroegen hen wat voor ondergoed ze precies droegen. Vervolgens onderzochten ze hun sperma. Wat blijkt? Mannen met strakke onderbroeken hebben trager zwemmend sperma. Mannen die een wijde boxershort dragen, hebben een kwart meer sperma én meer zwemmers onder hun sperma.

 

Lees ook: Is je lichaam klaar voor een zwangerschap?

Warmer

Hoe het komt dat het soort onderbroek invloed heeft op sperma? Volgens de onderzoekers zijn spermacellen gevoelig voor temperatuur en worden ze warmer als de testikels tegen de buik aan zitten, zoals bij een strakke onderbroek gebeurt.

Meer weten? Sperma verbeteren: zo doe je dat

Alle beetjes

Dus heb je een kinderwens? Dan kan het geen kwaad om een kritische blik op de ondergoedlade te werpen. Het is natuurlijk niet zo dat je alleen met boxershorts een kind kunt verwekken, ook mannen met slips hebben over het algemeen genoeg zwemmende zaadcellen. Maar alle beetjes helpen, toch?

Bron: NCBIBeeld: GettyImages

Redactioneel – offer – Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Ontdek het aanbod speelgoedkisten