Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Is je kind altijd vroeg wakker? Met deze app slaapt hij (en jij) écht langer door

'Mama, papa, het is ochtend!' Voor je kind misschien wel, maar jij draait je liever nog een keer om. Is je kind standaard veel te vroeg wakker? Een nieuwe app leert hem wanneer het wél tijd is om op te staan.

Uitslapen, daar kun je alleen nog maar van dromen sinds je kinderen hebt. Veel kinderen zijn ’s ochtends vroeg wakker en jij daardoor – helaas – ook. Vooral in de zomertijd, wanneer het vroeg licht is, kan je kind op een onorthodox tijdstip klaarwakker zijn. Heel gek is dat niet: jonge kinderen hebben geen tijdsbesef en hun biologische ritme is nog niet helemaal aangepast aan ons slaapritme.

Advertentie

Gebroken nachten: hoe houd je het (beter) vol?

Iets minder vroege vogel

Kinderen worden wakker wanneer zij denken dat het tijd is om op te staan, al is dat nog voor 6.00 uur ’s ochtends. Heb jij zo’n vroege vogel in huis die je van heel wat uren slaap berooft? Een Belgische app moet uitkomst bieden. Sleep Trainer for Toddlers moet jouw kind leren wanneer hij mag opstaan.

Persoonlijke nood

‘Ons zoontje van 2 riep ons steeds uit bed wanneer hij dacht dat het tijd was om op te staan. Dat was jammer genoeg vaak al om half 6 ’s ochtends,’ zegt Peter Mesotten tegen Hln.be. Hij bedacht de app uit persoonlijke nood. De app is gebaseerd op de kinderwekkers van KidSleep, die ’s nachts een slapend konijntje tonen en ’s ochtends een wakker konijntje.

Van maantje naar zonnetje

De app werkt ongeveer hetzelfde. Heb je een tablet beschikbaar of nog een oude smartphone liggen? Deze kun je gebruiken om de app op te installeren en tijdens het slapen in de kamer van je kind achter te laten. Je stelt de tijd in wanneer je kind uit bed mag komen. ’s Nachts wordt een afbeelding van de maan getoond. Is het ochtend en mag je kind opstaan? Dan verandert het maantje op de ingestelde tijd in een zonnetje. Of het voor elk kind werkt, weten we niet. Maar je zal maar net een geluksvogel zijn, zoals de bedenker van de app: ‘Na twee nachten had ons zoontje het systeem door en riep hij ons niet meer tot het zonnetje verscheen.’

Sleep Trainer for Toddlers is voor  €0,99 beschikbaar op Android en iOS.

Lees ook: 9x ‘irritante’ dingen die mensen zeggen als je kind vroeg wakker wordt

Bron: hln.be – Beeld: Shutterstock