Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Je kind een populaire naam geven? Niks mis mee!

Het lijkt de laatste jaren een trend: ouders die een bijzondere of zelfs unieke naam voor hun kind willen. Maar wat als jouw favoriete naam juist heel populair is? Wees gerust, er zijn ook genoeg redenen om wel te kiezen voor die populaire naam, want het heeft zeker zijn voordelen.

Advertentie
 1. Altijd raak

  In elke souvenirwinkel die jullie bezoeken zal je kind zijn naam tegenkomen- het is makkelijker om een armbandje of mok te vinden met Julia of Lucas dan met Zizzi of Fuzz

 2. Nooit een verkeerde uitspraak

  Met een veel voorkomende naam is de kans klein dat deze constant verkeerd wordt uitgesproken of  gespeld (tenzij je natuurlijk expres voor een afwijkende schrijfwijze kiest).

 3. Goede eerste indruk

  In 2012 stond in de Journal of Experimental Social Psychology een onderzoek dat aantoonde dat mensen met een makkelijk uit te spreken naam positiever worden beoordeeld dan mensen van wie de naam moeilijk uit te spreken is.

 4. Het valt wel mee

  Online lijkt de wereld soms kleiner dan hij is. Een snelle zoekopdracht laat zien dat er wereldwijd honderden, misschien wel duizenden mensen rondlopen met jouw favoriete babynaam. Maar hoeveel kom je daarvan in werkelijk nou tegen? Grote kans zelfs dat je kind bij de opvang de enige is met die naam die daar rondloopt.

  Advertentie
 5. Stereotypen

  Een recente studie van de American Psychological Association toont aan dat we ons uiterlijk veranderen om er uit te zien als onze naam. Zo proberen we onbewust te voldoen aan de culturele verwachtingen en stereotyperingen die horen bij bepaalde namen. Met een populaire naam is er minder sprake van beeldvorming, dus mensen met een veelvoorkomende naam zullen eerder hun eigen uiterlijk kunnen kiezen.

Lees ook: Over deze vijf babynemen-issues hoef jij je nooit meer druk te maken

Nog niet overtuigd? Zo geef je jouw favoriete naam een twist of ontdek nieuwe alternatieven.

 1. Mats/Matz

  Pas de spelling aan om de naam wat specialer te maken. Vervang bijvoorbeeld de S voor en Z of een I voor een Y.

 2. Klinkt als

  Voor elke populaire naam is er een vergelijkbaar klinkende maar veel minder gebruikte optie. Maak een lijst van de mogelijke alternatieven voor de naam die je wilt en kies degene die het meest uniek is.

 3. Roepnaam

  Bedenk een leuke afkorting die je als roepnaam kunt gebruiken.

 4. Extra

  Geef je kind een originele tweede naam of misschien zelfs een dubbele eerste naam.

Meer inspiratie babynamen

Bron: Scary Mommy Beeld: Shutterstock