Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Jonge kinderen én een seksleven? Zo doe je dat!

Seks? Wat is dat ook alweer? Als iets geen positief effect heeft op je seksleven, is dat het krijgen van kinderen. Je bent allebei moe, je voelt je niet bepaald sexy en al hád je zin: hoe dan, met altijd een kind in de buurt? De oplossing is simpeler dan je misschien denkt.

Advertentie

Wordt het hoog tijd dat jullie seksleven een doorstart krijgt? Waar een wil is, is een weg. Hier een aantal tips voor al die jonge ouders die zich de laatste keer nauwelijks meer kunnen herinneren.

1. Seks i.p.v. schoonmaken

via GIPHY

Stort je je zodra de kinderen (eindelijk) slapen direct op de was of andere klusjes die overdag blijven liggen? Heel nobel van je, maar dat hoeft écht niet elke avond. Laat ook eens de boel de boel en ga iets anders nuttigs doen. En wel: ‘het’. Veel leuker dan poetsen en strijken en dat huishouden kan best even wachten.

2. In de agenda

Advertentie

Sla je ’s avonds níet aan het schoonmaken omdat je allang blij bent dat je even kunt zitten? Om vervolgens op de bank in slaap te dommelen? Probeer in elk geval een avond per week wakker te blijven voor wat gezelligheid met je partner. Prik hier desnoods een vaste avond voor in de agenda. Misschien niet romantisch, maar dat maakt het heus niet minder fijn als het zover is.

3. Deur op slot

via GIPHY

Deze ligt wel heel erg voor de hand, maar toch. Waar of wanneer je het ook doet, doe al-tijd de deur op slot. Zo ontspan je een stuk makkelijker dan wanneer er opeens iemand naast je bed kan staan. Het idee alleen al. Argh!

4. Stille seks

Advertentie

via GIPHY

Je wilt niet dat je kind jullie bezig ziet, maar ook niet dat hij het hoort. Dus: sssstttt!

5. Onder de douche

via GIPHY

Douchen moet je toch. Zo sla je twee vliegen in één klap.

6. Ochtendseks

via GIPHY

Ben je gezegend met een kind dat (redelijk lang) uitslaapt of ben je bereid de wekker heel vroeg te zetten voor wat TLC? Ga ervoor! Wel even denken aan punt drie en vier om te voorkomen dat er opeens een slaperig kind naast je bed staat.

7. Frozen-seks

via GIPHY

Nooit van gehoord? Kan kloppen, deze term hebben we zelf bedacht voor het hebben van seks terwijl de kinderen televisie kijken. Je kunt het ook Netflix-seks noemen: favoriete film van de kinderen aan, deur op slot en nu maar hopen dat ze lang genoeg afgeleid zijn.

8. Middagslaapje

via GIPHY

Hoe verleidelijk het ook is om even een dutje te doen als je kind slaapt, investeren in je relatie is ook belangrijk. Zijn jullie allebei thuis, sla dat heerlijke tukje over en duik met een ander doel samen het bed in.

9. Logeerpartijtje

via GIPHY

Ga je voor echte quality time met je partner, laat je kind dan een nacht logeren bij familie of vrienden. De eerste keer is dat misschien wat spannend, maar daar moet je even doorheen. Je kind wordt lekker in de watten gelegd en jullie kunnen er samen weer een tijd tegenaan.

Bron: Popsugar

Redactioneel – Offer- Boek ouderschap

Boek ouderschap

Alles over de ontwikkeling in de eerste 18 maanden
Shop nu