Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Jongen (11) rijdt elke dag in botsauto naar school
door

Jongen (11) rijdt elke dag in botsauto naar school

De 11-jarige Silvan uit Berkel zag het nieuwe schooljaar wel zitten. Hij maakt sinds kort iedere ochtend de blits als hij naar school fietsende kinderen inhaalt met zijn botsauto.

Advertentie

Samen met zijn vader toverde hij een oude scootmobiel om tot botsauto, waarmee hij dagelijks naar de Montessorischool in Pijnacker rijdt.

Veel bekijks

Inmiddels is hij twee keer aangehouden door de politie, terwijl zijn nieuwe vervoersmiddel legaal is. Zijn vader heeft daarom uit voorzorg het wetsartikel over scootmobiels uitgeprint en het kopietje onder de zitting gelegd. Voor als de politie nog een keertje raar opkijkt.

De botsauto rijdt maximaal 10 kilometer per uur en dat maakt dat Silvan het autootje gewoon mag besturen. ‘Voor een scootmobiel geldt dat je minimaal 16 jaar moet zijn als je harder wilt dan 10 kilometer per uur. Onder die snelheid mag iedereen een scootmobiel besturen. In theorie zou een kind van drie maanden in een omgebouwde scootmobiel over straat kunnen. Je mag ermee op de weg, op het fietspad en op de stoep. Een kenteken is niet nodig’, zo legt de vader van Silvan uit. Bekijk ook het filmpje:

Bron: AD – Beeld: KIJK

Advertentie
Ouders van Nu product – Babykookboek

Babykookboek - voor 6-18 maanden

€20,99
Bestel nu