Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Jongen filmt juf stiekem in de klas

Een jongen (toen 8 jaar) heeft vorig jaar met zijn telefoon een filmpje van zijn juf gemaakt in de klas. Op verzoek van zijn ouders. Naar aanleiding hiervan is de juf op non-actief gesteld.

Advertentie

Chaos en herrie

De juf in groep 4 van basisschool Het Kompas in Krimpen aan de IJssel zou geen orde kunnen houden. De jongen klaagde thuis over de chaos en herrie in de klas. In het AD zeggen zijn ouders dat ze meerdere keren met de schooldirecteur gesproken hebben, maar dat het probleem niet werd aangepakt. Zij stellen ook dat meer ouders ontevreden waren over hoe het er in die klas aan toeging.

Stiekem

Om de chaotische situatie te bewijzen heeft de jongen stiekem opnames gemaakt met zijn smarthone. Heel kort maar en eenmalig, volgens de vader. Daarop zou de ‘pokkenherrie’ duidelijk te horen zijn.

Ontslag

De directeur van de school, Albert Walrave, heeft de opnames niet gehoord, maar is van dit bericht erg geschrokken. Dat de docent korte tijd daarna werd geschorst en een vertrekregeling kreeg, heeft volgens Walrave niets met het filmpje te maken. ‘Er speelde meer,’ aldus de directeur.

Klokkenluider

De ‘afluisteraffaire’ is naar buiten gebracht door een klokkenluider. ‘Ouders moeten eropaan kunnen dat hun kind veilig is op school en wie weet wat er op die opnames allemaal te horen is,’ vindt de klokkenluider.

Advertentie

Gebruiksaanwijzing

Ook een nieuwe juf is inmiddels ontslagen, omdat zij wilde dat de directeur zou opstappen naar aanleiding van de affaire. Volgens haar is de jongen er een ‘met een gebruiksaanwijzing’, die veel aandacht vroeg. ‘Zijn ouders stonden voortdurend op de stoep als zaken hun niet zinden.’

Auteur: Irene de Waal – bron:
AD – beeld: 123rf