Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
juf wil geen huiswerk geven
door

Juf geeft leerlingen geen huiswerk meer

De Amerikaanse juf, Brandy Young, wil het dit schooljaar helemaal anders doen. In een brief aan de ouders van haar leerlingen schreef ze dat ze hun kinderen geen huiswerk meer gaat geven.

Advertentie

Juf Brandy heeft zich erg geliefd gemaakt met haar nieuwe huiswerkbeleid, of liever gezegd ‘géén huiswerkbeleid’.

Geen huiswerk

In de brief legt ze ouders uit dat er volgens haar geen wetenschappelijk bewijs is dat kinderen door huiswerk beter op school presteren. Ze vraagt de ouders om juist dingen met hun kinderen te doen waarvan wel bewezen is dat ze een positieve invloed op schoolprestaties hebben, zoals samen eten, samen lezen, samen spelen en je kind op tijd naar bed sturen.

Viraal

Moeder Samantha Gallager plaatste een afbeelding van de brief op haar Facebookpagina, met de tekst dat haar dochter nu al dol is op haar nieuwe juf. Haar post ging compleet viraal en werd ruim 71.000 keer gedeeld.

Liever persoonlijkheid ontwikkelen

‘Leerlingen werken de hele dag al heel erg hard. Als ze naar huis gaan, dan vind ik dat ze daar andere dingen moeten leren. Met deze methode wil ik dat de kinderen hun hele persoonlijkheid ontwikkelen. Het heeft totaal geen om ze naar huis te sturen en dan weer met papier en papier aan de slag te laten gaan’, aldus juf Brandy.

Advertentie

De directeur van haar school staat achter haar beslissing. ‘Hij stimuleert ons om te vernieuwen. Ik wil weten of mijn beslissing werkt of niet. Je kunt er nooit achter komen als je het niet hebt geprobeerd. Tegen elke docent die denkt dat dit goed is voor zijn leerlingen, wil ik zeggen: doen! Als het niet werkt dan stop je er mee.’

Bron: CBSnews – Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer- Drinkbeker

Drinkbeker

De Miracle 360° Trainer Cup
Shop nu