Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Kat redt achtergelaten baby

De Russische tijgerkat Masha is een ware heldin. Met haar lichaamswarmte en dikke vacht redde ze een 3 maanden oude baby die op straat was achtergelaten.

Masha kroop in de kartonnen doos waar het jongetje was achtergelaten. Met haar lichaamswarmte voorkwam ze dat het jongetje onderkoeld zou raken. Masha wist vervolgens verschillende mensen te alarmeren, door heel hard te miauwen. Hierdoor redde ze het leven van de baby, die op straat in het ijskoude Russische Obinsk was achtergelaten.

Advertentie

Moederinstinct

Terwijl de 68-jarige Irina Lavrova haar vuilnis buiten zette, hoorde ze de kat onophoudelijk miauwen. Irina nam een kijkje en tot haar verbazing zag ze naast de kat een baby liggen. Irina: ‘Haar moederinstinct moet ervoor gezorgd hebben dat ze de baby wilde beschermen.’

Baby gezond

De baby werd naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat hij gezond en wel was. Een woordvoerder van het ziekenhuis: ‘De baby was wellicht pas enkele uren buiten. Dankzij Masha en de kleren die hij droeg, maakt het kind het naar omstandigheden goed.’

Rotverwend

Voor de buurtbewoners is Masha nu een held. Irina: ‘Iedereen uit de buurt is trots op haar. We verwennen haar rot door haar haar lievelingseten te geven.’ De politie is een zoektocht naar de moeder van de baby gestart.

Bekijk hier de beelden van de kat en de baby:

Auteur: Erandi Godinez – Bron: AD – Foto: Mirror.co.uk