Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Kerst vieren met kinderen: dit is zo herkenbaar

Hartstikke leuk, zo’n feestmaand. De boom versieren, cadeaus eronder, het zilveren bestek poetsen, appelflappen bakken… Maar met kinderen gaat Kerst vieren vaak niet helemaal volgens het perfecte plaatje.

Het is the most wonderful time of the year. Heus wel. En bij vlagen ook de meest chaotische tijd. Komen deze situaties en gedachten je bekend voor?

Advertentie
 1. Sinterklaas heeft z’n cadeaus nog niet afgeleverd of alle tv-reclames zijn alwéér gericht op kinderen. En wie kan er weer naar de speelgoedwinkel? Juistem. Komt er ooit een eind aan die verlanglijst…
 2. Je realiseert je dat je te laat bent met shoppen als moeders op het schoolplein het over speelgoed hebben dat overal is uitverkocht. Niet dat je van plan was om een L.O.L. Surprise fluffy pets bal te geven, maar het was fijn geweest als je überhaupt wist wat het is! Tip: dit zijn de speelgoedtrends voor de feestdagen van 2019.
 3. Je Facebook-feed vult zich langzaam met baby’s met een kerstmuts. Geinig.
 4. Met het hele gezin de perfecte kerstboom uitzoeken en die dan samen al Jingle bells zingend versieren. Leuke traditie! Maar helaas – je had het kunnen weten – haakt iedereen af zodra de lichtjes ontward moeten worden.
 5. Je wordt gebombardeerd met belletjes en apps van familieleden om het kerstmenu nog een keer door te nemen. ‘Dus wie maakt nu het hoofdgerecht?’ Maak ook eens een (of meer) van deze 11 kindvriendelijke recepten voor het kerstdiner.
 6. Goddank scoor je last minute toch nog cadeaus voor de kinderen. Een parkeerboete en zweet op je rug neem je dan maar op de koop toe.
 7. Ligt je kroost er eindelijk in, dan ben jij nog wel even zoet. Die cadeaus (met onmogelijke afmetingen) moeten ingepakt, bestickert en onder de boom. Pfiew, missie volbracht. Is het al zo laat?!
 8. Voor je gevoel sliep je net als je de volgende ochtend wakker wordt van springende kinderen op je bed: ‘Het is Kerst, het is Kerst!’ Zo hyper op dit tijdstip, het is een talent.
 9. Voor je het weet gaat de deurbel en kan het kerstfeest écht beginnen. Het maakt allang niet meer uit dat de kinderen iets anders aan willen dan de nieuw gekochte outfits. Zolang iedereen het maar naar zijn zin heeft. *Schenkt nog wat wijn in*
 10. Als rond middernacht de kinderen in bed liggen en het bezoek huiswaarts keert, kan het eeuwige opruimen weer beginnen. Aan de hoeveelheid afwas te zien was het wél een topavond.
 11. Je kijkt nog even naar de rozige wangen van je slapende kinderen en duikt dan zelf ook onder de wol. Dat was weer een zalige Kerst, en gelukkig maar eens per jaar…

Lees ook: 4 redenen waarom Kerst vieren met kinderen leuker is

Bron: Popsugar – Beeld: Shutterstock