Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

kerstrecepten kinderen, hartige strudel
door

Kerstrecepten voor kinderen: hartige strudel

Ben jij al klaar voor de kerst? Je weet zeker dat je op een goede manier de feestdagen doorgaat met deze homemade hartige strudel. Eet smakelijk!

Met prei, zongedroogde tomaat en olijven

Advertentie

Dit heb je nodig (voor 6 stukjes strudel):

  • 2 uien, gesnipperd
  • 750 g prei, in fijne ringen, gewassen
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 75 ml balsamicoazijn
  • 100 g zongedroogde tomaat, in reepjes
  • 75 g zwarte olijven, zonder pit, in plakjes
  • 1 el fijngehakte oreganoblaadjes
  • 50 g geroosterde hazelnoten, gehakt
  • 8 vellen filodeeg
  • 100 g roomboter, gesmolten
  • 150 g feta, in kleine blokjes

Zo maak je het:
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de uien en de prei circa 10 minuten op halfhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Blus af met de balsamicoazijn en laat 1 minuut inkoken. Roer de zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven, oregano en hazelnoten erdoor, breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg 2 vellen filodeeg naast elkaar in de lengte op een met bakpapier beklede bakplaat en laat voor de helft overlappen. Bestrijk het filodeeg met een beetje boter. Herhaal dit met de rest van het filodeeg zodat er lagen ontstaan. Schep de groenten in het midden van het deeg en verkruimel de feta erover. Sla de deegvellen van beide zijkanten naar binnen. Rol de strudel nu om zodat de naad onder ligt. Bestrijk de bovenkant met boter en zet de strudel 30 minuten in de oven totdat hij knapperig en goudbruin is. Laat 5 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Snij de strudel in gelijke plakken en verdeel over 6 bordjes.