Kind alleen thuis voortaan strafbaar?

Ouders die een kind onder de twaalf jaar alleen thuis laten, zouden hiervoor moeten worden vervolgd. Althans, als het aan de Britten ligt. Zo blijkt uit een peiling van The Times die dit weekend werd gepubliceerd.

Uit de enquête, die is uitgevoerd door onderzoeksbureau YouGov, blijkt dat een meerderheid van de Britse ouders vindt dat het alleen laten van kinderen onder de 12 jaar strafbaar moet worden. Ook vindt een meerderheid van de ouders (61%) dat 12 jaar de jongste leeftijd is waarop je een kind een uurtje alleen thuis kunt laten. Slechts een kwart van de ouders denkt dat over een tienjarige en een achtjarige durft maar 7% alleen te laten.

Niet wettelijk vastgelegd

Momenteel is er geen wet die bepaalt hoe oud kinderen moeten zijn voordat ze alleen thuis kunnen blijven. Evenmin is wettelijk vastgelegd hoe oud een oppas minstens moet zijn. De meeste ouders vinden dat een verantwoorde babysitter wel ouder dan veertien moet zijn.

Waarschuwing politie

De peiling is uitgevoerd nadat bekend was geworden dat een moeder die haar zesjarige zoontje drie kwartier alleen had gelaten, een waarschuwing van de politie had gekregen.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: ANP – Foto: 123rf