Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
januari februari rijk beroemd
door

Kinderen die in januari of februari zijn geboren, hebben meer kans om rijk en beroemd te worden

Sneeuwballen gooien of schaatsen: het is geen straf om in de knuste tijd van het jaar jarig te zijn. Maar er kleeft nog een voordeel aan jarig zijn in januari of februari. Onderzoek wijst uit dat die kinderen meer kans hebben om rijk en beroemd te worden.

Advertentie

De maand waarin je kind wordt geboren, blijkt van invloed te zijn op zijn latere leven. Komt jouw kind uit januari of februari? Dan zou het zomaar kunnen dat je een superster in spe opvoedt. Maak je ook maar geen zorgen over zijn toekomstige bankrekening, want winterkinderen hebben meer kans op een welvarend leven.

Lees ook: ‘Middelste kind is later vaak het meest succesvol’

Roem en rijkdom

Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres, Jennifer Aniston: ze zijn allemaal geboren in januari of februari. Dat is geen toeval, ontdekten wetenschappers in een onderzoek dat is gepubliceerd in Journal of Social Sciences. Ze vergeleken de geboortemaanden van onder meer ondernemers, zangers, acteurs, politici, wetenschappers, atleten en auteurs. De onderzoekers konden er niet omheen: veel beroemdheden zijn geboren in de eerste maanden van het jaar. Met name mensen met het sterrenbeeld Waterman hebben veel kans op roem en rijkdom.

Heb je zelf een januari- of februarikindje? Hier bestel je unieke posters met de stand van de sterren op basis van de geboorteplaats, -datum en -tijd van je kind

Gespekte bankrekening

Dit is niet de enige studie die dit verband legt. Onderzoekers van de UK Office of National Statistics keken naar het verband tussen geboortemaand en beroep. Mensen die in januari zijn geboren, hebben meer kans om dokter te worden en dus ook op een gespekte bankrekening. Mensen die in februari jarig zijn, blijken meer met roem te hebben: zij hebben meer kans om kunstenaar of artiest als beroep te hebben.

Advertentie

Lees ook: Catching! Met deze namen heeft jouw kind de meeste kans om miljardair te worden

Winterkinderen

Dat winterkinderen later een grotere kans hebben op roem en rijkdom, is ook wetenschappelijk te verklaren. Kinderen die geboren zijn aan het begin van het jaar, hebben een voorsprong qua ontwikkeling op kinderen die later in het jaar zijn geboren en dus later naar school gaan.

Bron: Mirror.co.uk – Beeld: Shutterstock

Emma de Wijer

Ouders van Nu product – Baby Scheurkalender

Baby Scheurkalender

€ 14,99
Shop nu