Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Kinderen eten meer groenten als het niet gesneden is

Bijna alle naar schoolgaande kinderen krijgen dagelijks te weinig groente binnen. Onderzoekers zeggen nu dat dit komt door de manier waarop kinderen hun groenten eten.

Hele groenten

Vergeet prakken, hakken en snijden. Hele wortels, komkommers en radijsjes: dat is het advies. Dat blijkt uit onderzoek van het Deakin’s Centre for Advanced Sensory Science in Australië.

Advertentie

Een groep van 72 basisschoolleerlingen kreeg twee dagen achter elkaar een lunchtrommel gevuld met 500 gram wortels. De ene dag zat er een hele wortel in de trommel, de volgende dag dezelfde hoeveelheid in kleine stukjes. De kinderen kregen tien minuten de tijd om zoveel te eten als ze zelf wilden. Verrassend genoeg aten de kinderen acht tot tien procent meer wortel wanneer het in één stuk werd meegegeven. Enkele kinderen aten zelfs de hele wortel op.

Let op: Dit mag een peuter (nog) niet eten!

Eén stuk of tien stukjes

Ook het Voedingscentrum herkent de uitkomst van het onderzoek: ‘Als een kind een berg met eten ziet, is de kans groter dat hij er helemaal niet aan wil beginnen.’

Win-win situatie

Iets om uit te proberen? Wie weet eet ook jouw kind op deze manier ook meer groenten en bespaart het jou een hoop snijwerk in de keuken.

Tip: dit is dé truc om je kind meer groenten te laten eten.

Bron: RTL – Beeld: Shutterstock