Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Kinderen hebben heimwee naar vakantie

Vroeg naar bed, naar school, huiswerk, sportclubs, speelafspraken… Heeft je kind moeite om weer te wennen aan de dagelijkse beslommeringen? Het kan zijn dat hij heimwee heeft naar de vakantie.

Dat blijkt uit onderzoek van TradeYourTrip onder 649 ouders met kinderen tussen 10 en 16 jaar hebben en 201 kinderen tussen de 10 en 16 jaar.

Advertentie

Heimwee

Terwijl volwassenen tijdens een vakantie hun hoofd leeg maken, vullen kinderen het juist op met sociale ervaringen en leuke herinneringen. Een kind beleeft een vakantie heel intens en kan er zelfs heimwee naar krijgen. Maar liefst 79 procent van de gezinnen keert dan ook een of meerdere keren terug naar de vakantiebestemming. In bijna de helft van de gevallen (46%) komt die beslissing vanuit de kinderen.

Nieuwe vrienden

Maar liefst 4 op de 5 kinderen maakt volgens het onderzoek nieuwe vrienden tijdens de vakantie. Zo’n 65 procent heeft na de vakantie via social media nog contact met ze. Vakantie wordt ook gezien als hét moment om sociale vaardigheden te oefenen.

Hechte band ouders

Verder blijkt uit het onderzoek dat vakantie ook goed is voor de band tussen kinderen en hun ouders. 71 procent van de kinderen heeft het gevoel een hechtere band te hebben gekregen met hun vader en moeder.

Herinneringen

Om de herinneringen vast te leggen, worden er veel foto’s gemaakt met smartphones. 91 procent (!) van de kinderen maakt foto’s of video’s tijdens de reis. Thuis worden de opnamen regelmatig teruggekeken. De meeste kinderen zeggen meteen weer blij te worden door de opgeroepen herinneringen.

Dus als de heimwee weer toeslaat, dan is dit misschien de manier om je kind weer op te vrolijken.

MEER LEZEN?

Auteur: Chantal Anthonio – Bron: ANP Perssupport – Beeld: Shutterstock