Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Kinderen hebben veel te veel speelgoed

Kinderen spelen met slechts de helft van hun speelgoed. Dat blijkt uit een onderzoek van PanelWizard onder 1100 ouders van kinderen tussen de 2 en 8 jaar oud. Zo’n 4 op de 10 kinderen heeft meer dan 50 stuks speelgoed in huis, en dat vinden ouders meer dan zat.

Uit de enquête blijkt dat 9% van de kinderen zelfs meer dan 100 stuks speelgoed in huis hebben rondslingeren. Volgens de ouders kijkt hun kind naar een flink deel van die spullen nooit meer om. In de praktijk komt slechts de helft ervan regelmatig uit de speelgoedkast.

Advertentie

ZIE OOK: Speelgoed opruimen

Duurzaam en sociaal

Zonde, vindt het Platform Goedzak, dat mensen stimuleert om op een duurzame en sociale manier met hun spullen om te gaan. In samenwerking met Albert Heijn zijn ze dan ook een actie gestart om speelgoed een tweede leven te geven. Tot en met zondag 6 december kunnen mensen een speciale Goedzak ophalen bij een van de 450 deelnemende filialen van de supermarkt. De winkel zorgt ervoor dat de tas met ingeleverd speelgoed terechtkomt bij een lokaal goed doel, zoals de Voedselbank, een buurthuis of asielzoekerscentrum.

ZIE OOK: Hoe kies je geschikt speelgoed?

Auteur: Erandi Godinez – Bron: PanelWizard – Foto: 123rf