Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Kinderen in de stad vaker eenzaam

Kinderen die in de stad wonen voelen zich vaker eenzaam dan kinderen die in meer landelijke gebieden wonen. En dat heeft alles te maken met buiten spelen en niet zozeer met het gebruik van social media.

Advertentie

Eén op de tien kinderen voelt zich regelmatig eenzaam, dat blijkt uit Brits onderzoek. Onderzoekers van het Office for National Statistics (ONS) ontdekten bovendien dat stadse kinderen vaker last hebben van eenzaamheid dan kinderen in dorpen en op het platteland. Het feit dat kinderen in de stad minder buitenspelen kan hier volgens de onderzoekers de oorzaak voor zijn. Zo zien ouders in de stad vaak meer risico’s in buiten spelen, waardoor kinderen minder buiten zijn met andere kinderen.

Social media

Opvallend is dat de eenzaamheid weinig te maken lijkt te hebben met social media. Hoewel kinderen het meeste waarde hechten aan echte contacten, gaven de kinderen ook aan dat social media hen juist helpt bij het onderhouden van vriendschappen en het vinden van nieuwe vrienden.

Aanpak

De kinderen hadden wel hun eigen ideeën over de aanpak van het eenzaamheid. Zo moet het normaler gevonden worden om een onderwerp als eenzaamheid te bespreken. Maar ook denken ze dat aansluiting bij een (sport)vereniging kinderen zal helpen om vrienden te maken.

Bron: The Guardian Beeld: Shutterstock