Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Kinderen speciaal onderwijs rekenen beter

Goed nieuws voor ouders met kinderen in het speciaal onderwijs. Uit onderzoek naar het reken- en wiskundeniveau in de eindgroep van het speciaal basisonderwijs, blijkt dat deze kinderen steeds beter leren rekenen. De gemiddelde leerling zit nu in de laatste groep van het speciaal basisonderwijs op hetzelfde niveau als een vijfdegroeper op een reguliere school.

Advertentie

Hoger niveau

Vooral op de onderdelen breuken, procenten, meten en verhoudingen scoren de leerlingen beter dan in een eerder onderzoek uit 2006. Het niveau van hoofdrekenen is gelijk gebleven. De gemiddelde leerling in de laatste groep van het speciaal onderwijs zit nu op hetzelfde niveau als een kind aan het einde van groep 5 van het reguliere basisonderwijs.

Meer rekenen

De verbeterde rekenkwaliteiten zijn misschien het resultaat van meer oefenen. Uit het onderzoek bleek namelijk ook dat er in het speciaal basisonderwijs gemiddeld meer tijd wordt besteed aan rekenen. Meestal wordt er nu per week zo’n 5 uur aan rekenen gedaan; dat is evenveel als in het reguliere basisonderwijs.

Auteur: Randy van Veen – Bron: Nu.nl– Foto: 123RF

Lees ook
Speciaal onderwijs
Naar de basisschool
Soorten basisscholen

Advertentie
Redactioneel – Offer- Rugzak

Rugzak

Mini Unisex Rugzak
Shop nu