Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Experiment: kinderen sturen knuffel de ruimte in

Een bijzonder experiment op een basisschool in het Britse Lancashire: met een knuffel, een GPS-tracker en een camera.

De leerlingen van Morecambe Bay Community Primary School schoten dinsdag een knuffel met de naam Sam de ruimte in. Samen met een GoPro camera en een GPS-tracker bonden ze Sam aan een helium ballon. Op die manier konden ze zijn hele reis volgen. Het knuffelbeest ging maar liefst 25 kilometer de ruimte in.

Advertentie

Bij het experiment kregen de kinderen hulp van onderzoekers van SentIntoSpace.com. ‘Alle betrokken kinderen vonden het geweldig en wij denken dat het een fantastisch hulpmiddel is om hen meer te leren over de wereld om zich heen’, aldus onderzoek Chris Rose tegen ABC News.

Zoektocht

Een verdrietig detail: Sam is niet meer gesignaleerd na zijn vertrek. De leerlingen zijn dan ook een zoektocht gestart om hun favoriete knuffel terug te kunnen krijgen.
zoektocht knuffel

De knuffelhond zou donderdagmiddag zijn geland in een veld in de buurt van het plaatsje Burnley, schrijft The Burnley Express. Het is echter moeilijk om te precieze locatie vast te kunnen stellen. De kinderen hopen dus dat hun posters worden gezien zodat ze het knuffeldier terug kunnen krijgen.

Kijk Sam vliegen:

LEES OOK: Is een knuffel belangrijk voor je kind?

Auteur: Irene de Waal – bron: Metronieuws – foto: Morecambe Bay Community Primary School