Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Kinderfavoriet: spinaziepoffertjes

Poffertjes zijn bij veel kinderen favoriet. Maar hoe maak je ze extra gezond en verantwoord? Simpel: door er spinazie aan toe te voegen. Want wie lust er nou geen Popeye-poffertjes?

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 200 g verse spinazie
  • melk
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 150 g geraspte kaas
  • 7.5 el vloeibare boter
  • 1 poffertjespan

Zo maak je de spinaziepoffertjes:

  1. Was de spinazie en laat het in een grote pan op het vuur met het aanhangend water slinken. Dat betekent: doe geen water bij de spinazie in de pan. Er zit genoeg water in de spinazie zelf. Laat het afkoelen en pureer de groente in de keukenmachine.
  2. Doe de spinazie met het vocht in een maatbeker en vul het aan met melk tot 4 deciliter.
  3. Meng in een kom het bakmeel met een snufje zout. Schenk er al roerend de spinaziemelk bij en klop er dan de eieren één voor één door. Meng de helft van de kaas door het beslag.
  4. Verhit de poffertjespan en vet de holtes in met wat vloeibare boter. Schenk beslag in de holtes en bak de poffertjes in ca.7 minuten gaar. Keer ze als de bovenkant bijna droog is. Strooi de rest van de kaas over de poffertjes en serveer ze.
Tip: deze poffertjes zijn ook een ideale en verantwoorde traktatie voor op een kinderfeestje.

Advertentie

Ook lekker: Bananenpannenkoekjes voor de kleinsten

Bron: CookLoveShare