Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Kinderwens? Ga ervoor tijdens de kerstdagen!

Wist je dat de meest voorkomende verjaardag valt op 25 september? Ook de dagen ervoor en erna zijn er veel jarigen. Maar liefst 9% van alle baby’s is verwekt tijdens de koude, maar liefdevolle kerstdagen.

De kerstdagen zijn dus een populaire gelegenheid om het extra knus te hebben met je partner, vooral als je zwanger wilt worden. Want het heeft ook allerlei voordelen voor moeder en baby, als het in deze periode ‘raak’ is. Die pluspunten blijken uit Amerikaans onderzoek, dus we nemen het aan deze kant van de oceaan met een korreltje zout. Maar toch leuk om te weten als je er deze kerst voor gaat.

Advertentie

Lees ook: Wanneer en hoe vaak vrijen om zwanger te worden?

Voordelen

Allereerst blijkt uit Amerikaans onderzoek dat kinderen die zijn verwekt tijdens kerst tegen hun vierde meer aan school toe zijn dan andere kinderen op die leeftijd. Bovendien presteren ze beter op school. Nog een bijzonder feitje: zwangerschappen die tijdens kerst zijn ontstaan, verlopen volgens de statistieken soepeler dan wanneer de conceptie in een andere maand plaatsvond. Datzelfde schijnt te gelden voor de bevalling. Bovendien tonen studies aan dat december-zwangerschappen resulteren in de gezondste baby’s. Een verklaring hiervoor kan zijn dat moeders die in september bevallen aan het eind van de zwangerschap vaker worden blootgesteld aan zonlicht, waardoor hun baby goed wordt voorzien van vitamine D, zo staat geschreven op nieuwssite The Huffington Post.

Lees hier wat de beste leeftijd is om zwanger te worden.

Stress

Tot slot goed om te weten: een onderzoek gepubliceerd in Science Daily stelt dat vrouwen die gestrest zijn 40% minder kans hebben om zwanger te raken. Hopen jullie binnenkort op (nog) een kleintje? Dan weet je wat je te doen staat. Sla het organiseren van het kerstdiner een jaartje over en ontspan, ontspan, ontspan!

Snel zwanger worden? Probeer deze 8 tips eens!

Bron: Romper – Beeld: Shutterstock