Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Kindgebonden budget volgend jaar omhoog

Bijna 800.000 gezinnen krijgen volgend jaar meer geld voor hun kinderen. Het kindgebonden budget voor het eerste en tweede kind gaat in 2017 omhoog met maximaal 100 euro. Dat kondigde minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken maandag aan in een Algemene Maatregel van Bestuur.

Gezinnen met een verzamelinkomen tot 19.758 euro per jaar hebben recht op kindgebonden budget. Het maximumbedrag voor het eerste kind wordt met 100 euro verhoogd tot 1.142 euro per jaar. Voor het tweede kind wordt het maximumbedrag 898 euro, ook 100 euro meer. Ouders met meer dan twee kinderen krijgen per kind maximaal 285 euro per jaar. Gezinnen met een laag of middeninkomen met twee kinderen krijgen in 2017 in totaal maximaal 2.040 euro. Dat is dit jaar nog 1.866 euro.

Advertentie

Inkomensafhankelijk

Op Prinsjesdag werd al bekendgemaakt dat het kindgebonden budget in 2017 omhoog gaat. Doordat het kindgebonden budget inkomensafhankelijk is, komt deze maatregel alleen ten goede aan gezinnen met een laag of middeninkomen. Minister Asscher van Sociale Zaken: ‘Ik wil dat iedereen, nu het weer wat beter gaat, dat ook merkt in de portemonnee. Ook gezinnen met een laag of middeninkomen. Zij kunnen dit steuntje in de rug goed gebruiken.’

MEER LEZEN?

Bron: Rijksoverheid.nl