Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Kleinkind krijgt kleinkind

Dat je als moeder oma wordt, én zelf ook nog een oma hebt, dat horen we zeker niet vaak. Het overkwam de Twentse Diane Holtkamp. Zij is sinds kort oma én kleinkind. Ze moet nog even wennen aan deze bijzondere situatie, maar straalt van oor tot oor.

Vijf generaties

Met de geboorte van Tess op 6 februari dit jaar is het aantal generaties in de familie Holtkamp van vier naar maar liefst vijf gegroeid. Tess (2016) is de dochter van Marieke Spieker (1992), van wie oma Diane (1967) de moeder is. Dan komt Diane’s moeder, Margreet (1946), oma van Marieke en nu overgrootmoeder van Tess. Tot slot sluit de 96-jarige Willy Wijnbeek La Bohm (1919) de rij als betovergrootmoeder.

Advertentie

‘Niet gek’

Dat dit moment vastgelegd moest worden was vanzelfsprekend, maar Diane wilde daar niet te lang mee wachten. ‘Straks kan het misschien niet meer.’ Willy mag dan wat ouder zijn en soms wat vergeetachtig, ‘maar ik ben lang niet gek’, benadrukt ze stellig. ‘Ik weet echt wel dat dit heel bijzonder is, en het is nog echt ook.’

LEES OOK: Waarom opa en oma zo belangrijk zijn

Gepland

Zoveel generaties binnen één familie is geen unicum, maar wel zeldzaam. Wat het geheim is van Diane’s familie? Sterk blijven en rond de 20 jaar je eerste kind verwachten. ‘Zelf was ik in mijn tijd aan de late kant met de eerste’, vertelt Willy. ‘26 en keurig gepland. Maar geen moetje, want dat zag je in die tijd wel vaak.’ Nu heeft Tess in elk geval drie oma’s om door geknuffeld en verwend te worden.

LEES OOK: Een ontroerende eerste ontmoeting van opa en oma met hun kleinkind

Auteur: Noortje Molenaar – Bron: AD.nl/RTL Nieuws – Foto: Frans Nikkels