Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De leukste herfstknutsels maak je met kastanjes

Met de kinderen naar het bos is vooral in de herfst heel leuk. Overal liggen kastanjes, eikels en herfstbladeren in alle tinten bruin om bij elkaar te sprokkelen én thuis mee te knutselen. Een paar leuke herfstcreaties op een rij om samen te maken aan de keukentafel.

Slakken parade

Je hebt nodig: een handje kastanjes en klei. Rol met verschillende kleuren klei drie à vier slakjes. Oftewel: korte sliertjes. De kastanje is het ‘huis’ van de slak. Leg hem erbovenop en wip de voorkant van de kleislak – z’n koppie – wat omhoog.

Advertentie

 

Kastanjepoppetjes

Kastanjepoppetjes zijn ook zo gemaakt. Het enige wat je nodig hebt zijn wat kastanjes en satéprikkers. De prikkers prik je in de kastanje, dit zijn de armen en benen. Teken met een zwarte stift de ogen en de poppetjes zijn klaar om mee te spelen!

 

Rups

Ook leuk: maak de langste rups ooit. Doorboor de kastanjes en laat je kind ze aan een stuk touw rijgen. Bewaar de grootste kastanje voor het laatst, dit wordt het hoofd. Is-ie af? Maak aan beide kanten een stevige knoop in het touw, zodat de kastanjes nergens naartoe gaan. Tot slot kunnen jullie de rups beschilderen in alle kleuren van de regenboog.

 

Spinnenweb

Heb je wel eens een spinnenweb gemaakt? Een leuk, rustgevend klusje! Prik rondom op dezelfde hoogte een oneven aantal satéstokjes in een kastanje. Maak een stuk wol vast aan één satéstokje en weef de wol om en om tussen de stokjes door. Trek de wol goed strak, dan krijgt je spinnenweb een mooie, dichte structuur. Je kunt ook verschillende kleuren wol gebruiken. Het eindresultaat is prachtig, kijk maar.

Meer knutselideeën voor in de herfstvakantie vind je hier.

Beeld: Shutterstock