Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Knutselen met kastanjes: 10x de leukste herfstknutsels

Door het warme weer van afgelopen tijd vallen kastanjes eerder uit de bomen. Tijd om te knutselen! Hier een paar leuke herfstcreaties op een rij om samen te maken aan de keukentafel.

Advertentie

Slak knutselen met kastanjes

Je hebt nodig: een handje kastanjes en klei. Rol met verschillende kleuren klei drie à vier slakjes. Oftewel: korte sliertjes. De kastanje is het ‘huis’ van de slak. Leg hem erbovenop en wip de voorkant van de kleislak – z’n koppie – wat omhoog.

Poes knutselen met kastanjes

Is jouw kind dol op poezen? Dan kun je aan de slag met dit schattige knutselwerkje. Je prikt twee kastanjes aan elkaar met een cocktail prikker en in het lijfje prik je vier lucifers of satéprikkers als pootjes. De ogen en snuit kun je erop tekenen of erop plakken van papier. Voor de oren en snorharen kun je het uiteindelijk van een lucifer gebruiken. En tot slot prik je een gaatje in de achterkant en daar steek je een lucifer of chenilledraad in als staart. (Bron: LadyLemonade)

Advertentie

Kastanjemannetjes

Kastanjemannetjes zijn zo gemaakt. Het enige wat je nodig hebt zijn wat kastanjes en satéprikkers of lucifers. De prikkers prik je in de kastanje, dit zijn de armen en benen. Teken met een zwarte stift de ogen en de poppetjes zijn klaar om mee te spelen!

Paardje maken van kastanje

Dit paardje maak je door vier gaten te prikken in de kastanje. Dit worden de benen. Ook prik je een iets groter gat voor de staart. In de gaten stop je pijpenragers. Het hoofdje maak je door een een eikendopje op een kastanje te lijmen. Van de pijpenrager knip je manen en een paar oren en tot slot plak je er nog een paar oogjes op.

Advertentie

Slang knutselen met kastanjes

Ook leuk: maak de langste slang ooit. Doorboor de kastanjes en laat je kind ze aan een stuk touw rijgen. Bewaar de grootste kastanje voor het laatst, dit wordt het hoofd. Is ie af? Maak aan beide kanten een stevige knoop in het touw, zodat de kastanjes nergens naartoe gaan. Tot slot kunnen je de slang nog een tongetje geven en twee oogjes.

Aapjes knutselen met kastanjes

Deze aapjes zijn iets lastiger om elkaar te zetten, maar zien er wel ontzettend leuk uit. Je maakt ze door een spijker door de kastanje heen te prikken en daar een pijpenrager doorheen te rijgen voor de armpjes. Dan prik je een wat groter gaatje in de onderkant waar je een dubbelgevouwen pijpenrager en een stukje losse pijpenrager in prikt; daar maak je de benen en de staart van. Teken een gezichtje op een andere kastanje en plak er twee oren op, Het gezichtje plak je op het lijfje of maak je aan elkaar vast met een kleine cocktailprikker en je aapje is klaar.

Spinnenweb

Heb je wel eens een spinnenweb gemaakt? Een leuk, rustgevend klusje! Prik rondom op dezelfde hoogte een oneven aantal satéstokjes in een kastanje. Maak een stuk wol vast aan één satéstokje en weef de wol om en om tussen de stokjes door. Trek de wol goed strak, dan krijgt je spinnenweb een mooie, dichte structuur. Je kunt ook verschillende kleuren wol gebruiken. Het eindresultaat is erg leuk.

Eenhoorn knutselen met kastanjes

Eenhoorns zijn razend populair onder kinderen. Hoe maak je er een? Je steekt vier cocktail prikkers in een grote kastanje en lijmt aan het uiteinde (strijk)kralen als hoeven. Van een kleinere kastanje maak je het hoofd door er een paar wiebelogen en oren van papier op te plakken. De hoorn maak je door twee chenilledraden in elkaar te draaien; naar de punt toe steeds smaller. Die plak je op het hoofd van de eenhoorn. De manen en staart maak je van touw en plak je ook op de kastanjes en dan is je eenhoorn klaar. (Bron: LadyLemonade)

Lees ook: Meer knutselideeën voor in de herfstvakantie

Beeld: GettyImages

Redactioneel – Offer – Ontwikkeling baby

Educatief speelgoed voor je baby

Shop nu